Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Öngyilkosságot követett el a Bács-Kiskun megyei Kelebia posta vezetője, egy email szerint a férfi a haláláért kizárólag az állami cégnél tapasztalt áldatlan állapotokat hibáztatja.

Öngyilkosságot követett el a Bács-Kiskun megyei Kelebia posta vezetője – írja az Index. A portál megemlít egy levelet, amit K. L. írt, mielőtt végzett magával. Ebben a férfi azt írja, hogy 46 éven keresztül dolgozott a postánál, de már úgy érezte, dolgozóként kilátástalan a helyzete.

A levél szerint túl nagy szerepet kapott a munkájukban az értékesítés, miközben a munkakörülmények elkeserítőek voltak: kevés a munkavállaló, és akad olyan posta, ahol csak egy pottyantós vécé volt a kert végében. „Sértő, bántó, megalázó körülmények, hogy a fizetésekről ne is beszéljünk – áll az emailben. A férfi a haláláért kizárólag a céget hibáztatja.

Az email valódiságát viszont egyelőre nem erősítették meg, hasonlóan ahhoz a levélhez, amelyben a vezérigazgató adott tájékoztatást a dolgozóknak – ők pedig eljuttatták a lapnak.

Ebben az áll, hogy a Postánál értetlenül állnak a férfi halála előtt, mert információik szerint az általa vezetett posta működése minden tekintetben megfelelt az elvárásoknak.

A vezérigazgató azt is közölte, hogy az ügyet a posta és a rendőrség is vizsgálja, emellett arra kérte a címzetteket, hogy kezeljék diszkréten az ügyet, és ne nyilatkozzanak, amíg a vizsgálat le nem zárult.

Az Index megkereste a Magyar Postát, a cég kommunikációs osztálya az alábbi választ adta: „A Magyar Posta vezetése megrendüléssel értesült a kelebiai postavezető haláláról.

Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja, ezért az ügyről a posta nem nyilatkozhat. Társaságunk belső vizsgálatot indított az ügy körülményeinek tisztázására. A vállalat mindent megtesz, hogy a következő időszakban segítse a családot és a postás kollégákat a gyász feldolgozásában.”

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: