Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már az egész országra kiterjed az orvoshiány, vidéken és a fővárosban több, mint másfél ezer orvos és közel 24 ezer szakképzett ápoló hiányzik az egészségügyi ellátó rendszerből.

A legnagyobb bajjal Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Budapesten néznek szembe.

A Demokratikus Koalíció szerint a brutális orvoshiány egyértelműen az Orbán-rezsim számlájára írható. 2010 óta olyan szinten alkalmatlanul kezelik az egészségügyet is, hogy az országban brutális válsághelyzet alakult ki.

Kásler Miklós alkalmatlansága, üres ígéretek és tízparancsolat helyett valódi és azonnali intézkedésekre, az orvosok és ápolók helyzetének rendezésére, európai egészségügyi minimum bevezetésére van szükség az országban!

Halaszthatatlanná vált az egész egészségügyi ellátó rendszer átalakítása, a háziorvosi ellátástól, a mentőszolgálat tevékenységén át a járóbeteg ellátást és a fekvőbeteg ellátást is beleértve.

Ennyi költségvetési keretből ennyi szakember ennyi beteg embert nem képes, és nem lesz képes szakmailag jó színvonalon, eredményesen gyógyítani.

Ha sürgősen nem történik változás, az meggyógyítható, megmenthető emberek ezreinek halálát, illetve betegségük súlyosbodását fogja eredményezni.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: