Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hiába a kétharmad, még mindig nem tehetnek meg mindent.

Pedig azt gondolják. Nem tudom, milyen lelki világa lehet azoknak az embereknek, akik tudatos, emberalatti médiahadjáratot indítanak egy középsikolás lány ellen. Már pedig ezúttal ez történt és nagyon úgy néz ki, hogy az aljas elkövetők csúnyán megüthetik a bokájukat.

Bencsik András vádlott lett becsületsértés miatt, mivel a másodfokon eljáró bíróság úgy döntött, mégis folytatni kell a Nagy Blanka által kezdeményezett, egyszer már megszüntetett eljárást – tudta meg a hvg.hu.

A trágár beszéde miatt ismert diáklányra támadó NER-megmondók közül így Bencsik esetében is a bíróság dönti el: belefér-e az a (vissza)trágárkodás, hogy „szívélyes üdvözlettel” gyakorlatilag leribancozta az akkor 18 éves lányt.

A kormányoldali sajtó másik állandó szereplője, Bayer Zsolt ellen szintén becsületsértés miatt folytatódik hamarosan az eljárás, csak ellene Nagy “proli, kretén, barom állat”-nak minősítése miatt.

„Kedves Blanka! Ami beszéde utolsó mondatait illeti, engedje meg, hogy közöljem, aki úgy beszél, mint egy útszéli ribanc, az ne csodálkozzon azon, ha mások úgy beszélnek vele, mint egy útszéli ribanccal. Szívélyes üdvözlettel, Bencsik András”

– így minősítette Facebookon közzétett „nyílt levelében” a kormányoldali médiaszereplő tavaly januárban a kecskeméti tüntetésen elmondott beszédével hirtelen ismertté vált diáklányt. A 444.hu megírta, hogy ezt a Facebook közösségi alapelveire hivatkozva letiltotta, amit Bencsik lapja, a Demokrata természetesen úgy tálalt, hogy lesújtottak a közösségi oldal cenzorai.

A bejegyzés miatt Nagy Blanka magánváddal élt, azonban a Budaörsi Járásbíróság októberben megszüntette a szinte éppen csak elindult eljárást, mondván, Bencsik cselekménye nem bűncselekmény.

Ezt a döntést helyezte hatályon kívül a diáklány fellebbezésére a Budapest Környéki Törvényszék, amely szerint jogszabálysértő volt az eljárás megszüntetése – derült ki a december végén hozott végzésből, amiről Nagy jogi képviselője számolt be. Ezért az elsőfokú bíróságot a becsületsértés miatt indult büntetőügy folytatására utasították. Bencsik András eljárásjogi pozíciója vádlott – szögezték le –, a folytatásról döntő végzés ellen fellebbezésnek helye nincs.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: