Pénz - Fotó: Napi.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

KSH adatai szerint egy év alatt 28 ezerrel nőtt azoknak a nyugdíjasoknak a száma, akik relatív szegénységben élnek, azaz kevesebb, mint 93 ezer forintból kénytelenek megélni havonta.

Hiába tagadja a tényeket egy képviselői kérdésre adott válaszában Rétvári Bence államtitkár, ez valódi, húsbavágó magyar dráma. Az elmúlt években a nyugdíjasok jövedelempozíciója érzékelhetően meggyengült, a bérek és a nyugdíjak közötti olló 2020-ban tovább nyílik.

Az idős emberek érdekérvényesítő képessége Magyarországon gyenge, amit a kormány szemérmetlenül kihasznál, és évről-évre csak morzsákat juttat a nyugállományban lévőknek. Általában azt is végiggondolatlanul és igazságtalanul.

A Demokratikus Koalíció szívszorítónak tartja, hogy egy év alatt közel 30 ezer magyar nagypapa és nagymama szegényedett el az Orbán-kormány miatt.

A DK szerint egy tisztességes, európai módon gondolkodó kormány azonnal megemelné az öregségi nyugdíjminimumot és újra a bérekhez és a gazdasági növekedéshez kötné a nyugdíjak kiszámítását, ahogy az a Gyurcsány-kormány alatt történt.

A DK szerint mindezek mellett az egyetlen hosszú távú és megnyugtató megoldást csak az európai minimálnyugdíj bevezetése jelenti majd. Egy végigdolgozott élet után minden magyar embernek jár a tisztességes időskor.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: