Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy politikusnak a végét nem jelzi jobban semmi más, mint az, hogy lassan nem tud résztvenni úgy külföldi rendezvényen, hogy ne tiltakozzanak ellene.

Orbán Viktor egy célját mindenképpen elérte: ismerik a nevét szerte Európában. Azonban nem örülhet ennek a sikernek, ugyanis nem egészen arról van szó, hogy amiatt ismernék, mint mondjuk Horn Gyulát, aki lebontotta a vasfüggönyt.

Régen, ha külföldön járt az ember, a magyarokat a gulyásról ismerték, meg a leleményes találmányainkról, ma azonban nem az Unicum vagy az Erős Pistára kérdeznek rá, hanem arrra: ‘Orban’? Nem csak önmagát járatta le Orbán szerte Európában, de minket is,

Most például Orbán Prágában járt, ahol átadták a frissen felújjított Operaház épületét. Orbán Viktor miniszterelnök Andrej Babis cseh kormányfővel vett részt az ünnepségen.

Az érkezése azonban nem látszik, pedig meglehetősen hangosra sikerült. Az Euronews videója szerint a miniszterelnököt kifütyülték a cseh tüntetők, akik a magyar kormányfőt az opera bejáratánál várták:

Az Euronews szerint a néhány tucat demokrácia és EU-párti tüntető transzparensén az állt:

Igen Európára és nem a nacionalizmusra

A prágai Állami Operát az elmúlt három évben teljesen felújították. A restaurálás költségeit 900 millió koronára tervezték, végül meghaladta az 1,3 milliárd koronát (17 milliárd forint).

24.hu/BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: