Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma reggel jelentette be, hogy megszünteti párttagságát az MSZP fenegyereke.

A fenegyerek kifejezés mindig kétélű. Egyrészt valamilyen tökös vagányságot sejtet, másrészt van valami kettő megítélés ebben. Szanyi Tiborra ez igaz. Az MSZP talán legmegosztóbb és legketősebb politikusa volt a “Kapitány”.

Egyrészt 2010-ben a két képviselő egyike volt, aki egyéniben győzelmet tudott aratni. Ezután bízta rá a párt a 2010-es önkormányzati választások irányítását, ami siker volt az MSZP-nek, hiszen a pár hónappal azelőtti tragikus parlamenti eredményeken sikerült javítani, mághozzá jelentősen.

De Szanyi irányította a tragikus 2014-es EP kampányát az MSZP-nek, ami inkább ciki volt sem mint erőt mutató, bár tény bátran használta újra a vörös színt és az MSZP szegfűt.

A választók fejében is legalább ennyire kettős Szanyi megítélése. Egyrészt a XIII. kerületi odamondogató vagány, de sokan meg éppen emiatt a forrófejűség miatt összeférhetetlennek tartják.

Eddig háromszor indult el a pártelnöki székért, de mindannyiszor alulmaradt  a párton belüli kűzdelemben. Eközben pedig sikeres EP képviselője volt a pártnak, hatalmas szakmai munkával és kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal.

Szanyi egy jelenség. Tudta például, hogy könyvet is írt a baloldalról? Mindeközben ő az a politikus is, aki egy félreértelmezhetetlen kézmozdulattal jelezte nemtetszését a Jobbik frakciónak a parlamentben.

Ma ezzel a színfolttal lett kevesebb az MSZP. Az ok pedig, hogy a korábbi EP-képviselő ezt a Twitteren jelentette be, majd az Indexnek azt mondta, azért döntött így, mert úgy véli, Magyarországon jelenleg egyetlen valódi baloldali tömörülés sincs,

csak neoliberális pártok működnek, holott ebben a társadalomban ma is sokan, sok fiatal is kifejezetten baloldali érzelmekkel és meggyőződéssel bír, így joggal igényli ezek hiteles politikai képviseletét.

Árt vagy használ az MSZP-nek Szanyi távozása? Szavazzon!

[poll id=”41″]


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: