Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Áder aláírta a tb-törvényt, a pedagógusokat további ingyen munkára kötelezik, a magyar emberek további kizsákmányolását és nyomorba döntését csak teljes összefogással lehet megállítani – erről beszélt Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője még decemberben az ATV Start c. műsorában.


Folytatni kell a teljes összefogást, hiszen újabb, az alaptörvénynek is ellentmondó, alapvető jogokat fosztó tb-törvényt írt alá a káder-államfő. „Sok százezer ember esik ki most a rendszer alól” – mondta Kunhalmi. Emlékeztetett, Magyarország – immár utolsó előttiként a bolgárok előtt – egyre jobban leszakad a V4 és az összes többi EU-s ország életszínvonalától szemben a fideszes kormány összes ígéretével.
A képviselőnő világosan kifejtette, hogyan kell helyesen eljárni akkor, ha például a munkáltató nem fizette be a TB-járulékot. „Egy kormány soha nem hozhat olyan döntést, ami lényegében lenullázza a szolgáltatásokat bizonyos társadalmi csoportok felé. Megvan a lehetősége arra, hogy a járulékot behajtsa: hozzon olyan szabályokat, ahol rákényszeríti a munkáltatót, hogy ezt fizesse be.”

Az alapvető állami szolgáltatásokról a szocialista politikus kijelentette, szerinte az állam szó szerint az emberek életén spórol. „Nem lehet elvenni az emberektől az ellátást, nem lehet elvenni a tudást, az oktatáshoz való hozzáférést, és még hosszan sorolhatnánk! Ehelyett most a saját állampártjára költ a költségvetésben a jelenlegi magyar kormány például az oktatáshoz meg az egészségügyhöz képest.”

A pedagógusok kizsákmányolásáról szólva az MSZP oktatáspolitikusa elmondta, a pedagógusoknak megígérték, hogy a mindenkori minimálbérhez fogják kötni a bérüket, ám ezt az ígéretét, szokásához híven, nem teljesítette a kormány. Hozzátette, az emberek nem szűnő kizsákmányolásával szemben mindenki számára világosan egyetlen dolgot lehet csak tenni: leváltani a jelenlegi hatalmat.

Az ellenzék szerint ennek három feltétele van: egy közös miniszterelnök-jelölt, a 106 egyéni választókerületben 1 az 1 ellen kell indulni, és kell egy közös lista. Kunhalmi elmondta utóbbira azért van nagy szükség, mert a jelenlegi kormányszövetség egységes jobboldali tábora, egy sokkal demokratikusabb választójogi törvény mellett, egy sokkal demokratikusabb felépítésű rendszerben is előnyt élvezne. „Itt nem egyik vagy másik pártról van szó.

Arról van szó, hogy mit tud a köztársaságpárti összefogás produkálni. Ehhez mindenkire szükség van, minden félszázalékra, a szakszervezetre, civilekre ahhoz, hogy egy nagy egységbe kovácsoljunk magunkat, és három a magyar igazság, kell ez a 3 feltétel.”

A kormányváltás menetrendjéről elmondta, először az alapelvekben kell megállapodni, és ezt a DK és a Momentum vezetői is megerősítették. „Együtt kell indulni, és az egyik legfőbb eszközünk az előválasztás lesz. Most egy nagyon nagy rész-sikert értünk el, de tovább kell mennünk és együtt kell működnünk a sikeres kormányváltás érdekében!”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: