forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ATV szúrta ki a német közszolgálati Deutsche Welle honlapján, azt a cikket amiben arról számolnak be, hogy rekordot döntött a német fegyverexport és Magyarország a legnagyobb vásárló. – írja a HírHugó

A német közszolgálati Deutsche Welle cikkében arról számolnak be, hogy rekordot döntött a német fegyverexport és Magyarország a legnagyobb vásárló. Idén csaknem nyolcmilliárd euró értékben adott el Berlin fegyvereket, ez tavalyhoz képest 65%-os növekedés.

Az írásból az is kiderül, hogy az Orbán kormány által rendelt fegyverek nem kis hányadot tesznek ki. Ugyanis a külföldön eladott német fegyverek negyede Magyarországra érkezett csaknem 1,8 milliárd euró értékben.

A Baloldal és a Zöldek élesen bírálják a német kormányt, amiért szinte ellenőrizetlenül ad el fegyvereket olyan országoknak, mint Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek, amelyek részt vesznek a jemeni háborúban.

Maradjunk annyiban, hogy megvan annak a bája, hogy egy német lapból értesül a magyar nép, hogy rekord mennyiségű fegyvert vásárolt az Orbán kabinet.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: