Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon úgy néz ki, hogy nemsokára összecsaphat a DK fiatal politikusa a bukott ellenzéki pártelnökkel.

Alig, hogy Gyurcsány Ferenc DK elnök bejelentette hogy szerinte 2022-ben csak egy győzelmi forgatókönyv lehet, vagyis hogy az ellenzék összefog, közös listát és közös miniszterelnökjelöltet állít Orbánékkal szemben, Vona Gábor bukott Jobbik-elnök máris a közös lista ellen beszél, miközben csak így lehet Fidesz-váltás.

Erre válaszul nyílt levelet írt Rónai Sándor a DK legfiatalabb Európa parlamenti képviselője. „Élénken él bennem 2018. áprilisa, amikor a demokratikus Magyarország egy emberként remélte, hogy az ellenzéki pártok meghozzák a maguk áldozatát, és visszaléptetik jelöltjeiket egymás javára, hogy mindenhol egy kihívója legyen a Fidesznek.

Egy párt volt, amely erre teljesen képtelen volt. Az a párt, amelynek a listáját Ön vezette” – írta Vona Gábornak címzett bejegyzésében Rónai Sándor.

A DK EP-képviselője egy korábbi interjút is idézett, amelyben a volt pártelnök azt mondta: “mi arra készülünk, hogy a Jobbik egyedül nyeri meg a választást.”

„Másnap 107 db mandátummal “sikerült” kevesebbet szereznie a pártjának, mint a Fidesznek. Orbán 2/3-ot kapott újra, Ön visszavonult.

A Jobbik szerencsére szakított az Ön felfogásával, ennek eredményeként -immáron együttműködve- 2019-ben visszaszereztük falvainkat és városainkat a Fidesztől, a testületekben pedig ott vannak az Ön jobbikos kollégái polgármesterekként, és képviselőkként” – folytatja Rónai.

Szerinte, ha elutasították volna az együttműködést, akkor ők most épp úgy lennének polgármesterek, alpolgármesterek, vagy képviselők, ahogyan Vona lett miniszterelnök 2018-ban. Tehát „sehogy”.

„Én azt akarom, és azért dolgozom, hogy legkésőbb 2022-ben a demokratikus Magyarország győzzön, és egyáltalán nem zavar, ha ezen közösen dolgozunk a jövőben” – zárja gondolatait a politikus.

Vona Gábor később hozzászólt Rónai bejegyzéséhez, amelyben azt írta: „úgy tűnik, nem értelmezte helyesen az én javaslatomat, mert nem arra reagált, hanem a személyemmel foglalkozik. Pedig nem az én személyem a fontos, hanem az, hogy hány lista legyen. De ha van kedve, vitassuk meg ezt közösen az Atv-ben egy élő adásban”.

atv.hu/balramagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: