Bangóné Borbély Ildikó
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gazdasági összefonódást emlegetett az emberi erőforrások minisztere, valamint a Borsod megyei kórház vezetője között Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus azt kérdezve: miért védi Kásler Miklós a “szervkereskedelembe, lopásba és csonkításba keveredett kórház” vezetőit?

A képviselő emlékeztetett azokra a sajtóhírekre, amelyek a kórház dolgozóinak a miniszterhez írt leveléről számolnak be. A levél alapján, amely szerint engedély nélkül végeznek mesterséges megtermékenyítést a kórházban, és amely a szervkereskedelem gyanúját is felveti, nyomozást rendeltek el – tette hozzá.

Bangóné Borbély Ildikó szerint csalást és több százmillió forintos károkozást is elkövettek a kórházban, mivel az uniós fejlesztési támogatásokat nem megfelelően költötték el, valamint két esetben kórlapot is hamisítottak az intézményben, hogy a károsult betegek elessenek a kártérítés lehetőségétől.

A képviselő elfogadhatatlannak ítélte, hogy az ügyekről a nyomozás érdekére hivatkozva nem kapott választ Kásler Miklóstól. Közölte: az MSZP szerint a nyomozást az segítené, ha a kórház vezetőit felmentenék, mert előfordulhat, hogy bizonyítékokat tüntetnek el, összebeszélnek vagy befolyásolják a tanúkat.

A politikus Kásler Miklós közvetlen bizalmasának nevezte Révész János megbízott igazgatót. Azért nem tudja véglegesíteni őt a miniszter a kórház élén, mert nincs megfelelő végzettsége – mondta. Révész Jánost ugyanakkor 2018-ban a több százmilliárd forintos piacról döntő Országos Gyógyszerészeti Intézet ötfős vezető testületbe is delegálta a tárcavezető.

A képviselő megjegyezte: a testület tagjai máig nem estek át az előírt nemzetbiztonsági átvilágításon.

Beszámolt arról is: Révész Jánosnak az onkológiai szerződéseket felügyelő cége több tízmillió forintos megbízásokat kap, amely szerinte a miniszter tudta nélkül nem lehetséges.

Bangóné Borbély Ildikó kérdésre elmondta: havonta mintegy 260 ezer forintot, vagyis a fizetésemelésének összegét fordítja jótékonyságra a képviselői fizetéséből. Hozzátette: az MSZP nemcsak karácsonykor jótékonykodik, hanem rendszeresen és több mint tíz éve segíti a rászorulókat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: