Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ilyen centralizált hatalom még a pártállam késői éveiben sem működött, és most sem működhet sokáig. Vagyis bukásra van ítélve. A változásra bizonyosan nem kell hosszú éveket várni – állítja Pálinkás József.

 

Pálinkás József (Galvács, 1952. szeptember 18. –) magyar atomfizikus, politikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, 2008 és 2014 között annak elnöke, 2014. június 12-től 2014. december 31-ig a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztos, 2015. január 1-től 2018. júniusáig 30-áig elnöke. Az atomi ütközések fizikájának neves kutatója. 1991 és 1996 között az MTA Atommagkutató Intézete igazgatója, 2001 és 2002 között oktatási miniszter.

A Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, egykori miniszter az Orbán-kormányban úgy véli, komoly változáshoz csak a politikai erőviszonyok jelentős átalakulása vezethet, például egy olyan politikai formáció megjelenése, amely képes a társadalomban létrehozott esztelen megosztottságot feloldani.

 

„Komoly változáshoz csak a politikai erőviszonyok jelentős átalakulása vezethet, például egy olyan politikai formáció megjelenése, amely képes a társadalomban létrehozott esztelen megosztottságot feloldani” – ezt mondja Pálinkás József, és azt is hozzáteszi, hogy nem fél kimondani: új pártra lenne szükség. Azt is állítja, hogy ilyen centralizált hatalom még a pártállam későbbi éveiben sem működött, és most sem működhet sokáig. Vagyis bukásra van ítélve. A változásra bizonyosan nem kell hosszú éveket várni, állítja.

Pálinkás szerint a Fidesz mögül elment a szakértői gárda jelentős része. “Persze akad néhány nagy önbizalmú fiatal, akik a jövőbeni karrier reményében odaállnak a hatalom mellé, akik azonban a szigorú jogállami működést és egy konszolidált, igazi versenyen alapuló piacgazdaság működését tarják kívánatosnak, azok közül egyre többen látják, hogy nem ebbe az irányba megyünk, és inkább csendben, vagy véleményüknek hangot adva elfordulnak a Fidesztől. Márpedig ez súlyos veszteség; a szakemberek tudása szükséges volna a jó kormányzáshoz, ahhoz, hogy működjön a közigazgatás, az oktatás, az egészségügy” – mondta.

 

Pálinkás, aki februárban tett közzé közel ezer ember aláírásával egy nyilatkozatot, amely szerint rossz irányba mennek az országban a dolgok, hangsúlyozta: az a célja, hogy induljon el egy értelmes párbeszéd, a különbözőképpen gondolkodó emberek között. Úgy vélte, egy új formáció megjelenése lehetővé tenné, hogy azok is erre a formációra szavazzanak, akik ma a Fidesz-KDNP-t csak azért választják, mert számos okból nem szavaznak más, létező pártra, és csatlakoznak azok is, akik – ugyancsak jobb híján – valamelyik létező pártot választják. “És persze ott vannak azok, akik >>megfelelő<< párt híján el sem mennek szavazni. Ebben azt hiszem, hogy lehet bízni, mert rengeteg olyan dolog történt 2002, de főleg 2010 óta, amely sokakat, sokunkat arra indítanak, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezzel a végletesen megosztó, ugyanakkor centralizáló politikával az ország hosszú ideig nem működtethető” – magyarázta.

 

Pálinkás József – Fotó: Thaler Tamás , Wikipédia

Lehet igaza van Pálinkásnak, de nem biztos, mivel ameddig tart a nemzetközi konjunktúra és ömlenek be az euró milliárdok, addig a rezsim meg tud vásárolni annyi szavazatot, amennyi szükséges a fennmaradásához. Ezt követően pedig a választási csalások eszköztárát bővítik annyira, hogy elegendő legyen a győzelmükhöz. A totális gazdasági hatalom birtokában a rezsim belülről már nem váltható le, ahogy barátainknál, Oroszországban vagy Azerbajdzsánban sem.

Amúgy a korrupció is olyan hihetetlen vastagságban van jelen az elmúlt 30 évben, hogy elképesztő. De az hogy kisztitkár (O1G) “kisajátít” egy országot a pribékjeivel, az csak a legnagyobb fasisztákra jellemző. Lehet hogy korrupcióval szerezte az a mocsok is az üzletet, de ezek is maffia módszerekkel harácsolnak össze mindent. Hogy mi lesz a vége ? Olvasd el Bibliában. “Ki kardot ránt, kard által vész az el.” Mondta Jézus, és a Gecsemáné kertben visszatetette hű követőjével a kardját a hüvelyébe. Én azt szeretném, ha egy hajuk szála sem görbülne, és jó hosszú életük legyen. Saját testőrséggel… az ajtók meg az épületek körül, szögesdróttal védett őrtornyokkal teli kerítéssel körbevéve vigyáznának rájuk. A jó hosszú életük végéig…

 

Forrás: HVG / Hírklikk / BalraMagyar / Wikipédia

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: