Hadházy Ákos - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A parlamenti képviselő írását változtatás nélkül közöljük:

Karácsony idején még fájóbb azokat a csalásokat látni, ami a legszegényebbek felemelésére szánt EU-s pénzek ellopását jelenti. Rétvári Bence unokatestvérének 200 milliós projektje nagy sajtófigyelmet kapott az induláskor.

Mégsem figyeltek arra, hogy legalább a látszata meglegyen annak, hogy a különösen hátrányos helyzetű Pásztón és környékén a 200 millió jó részét nem kamu programokra és “képzésekre” fordítják.

Hogyan lehetne nem csalásról beszélni, amikor a honlapjuk szerint pl.
https://nokcivilben.hu/pasztoi-csalad-es-karrierpont/

 

– egy júniusi csütörtökre és péntekre 13 ÓRÁS KEZDÉSSEL ÖSSZESEN 20 ÓRÁS „KÉPZÉST” HIRDETNEK PÁSZTÓN „EGYÜTTMŰKÖDÉSI TECHNIKÁK ÉS ÉRZELMI INTELLIGENCIA FEJLESZTÉSE” TÉMAKÖRBEN?

Értik ?! egy nyári csütörtökön és pénteken délután egytől éjjel 11-ig folyt elméletileg ez a pótolhatatlan „képzés” – persze csak ha nem voltak szünetek. Ha voltak, akkor éjfél után mentek haza a pásztóiak 

És ez az időzítés nem egyszeri félreírás, több 20-30 órás „képzés” is található a honlapon, amit 2-3 nap alatt, „éjszakába nyúlóan” zavartak elméletileg le.

– Az éjjeli iskolákon ilyen képzéseken vehettek részt szegény pásztóiak: „A saját hatékonyabb működésben legalább egy készség fejlesztésére irányuló tréning (például az együttműködét igénylő helyzetek kezelése)’

– azoknak, akik aláírásukkal leigazolják, hogy ott voltak ezeken a képtelen képzéseken, 15 000 Ft hallgatási pénzt adnak (a hivatalos elnevezés: „motivációs díj”).

– Az EU szegények számára küldött pénzén olyan frenetikus rendezvényre számolnak el nagy pénzeket, mint a „JÓGYAKORLATOK- NŐK A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN” című délután, ahol „bemutatkoznak a pásztói divat és ruhaüzletek, kozmetikusok, fodrászok, majd Soma Mamagésa beszél az Új Energiákról és Új Tudatosságról”? De érdekes félnapos program lehetett a „Hatékonyan és rugalmasan a munka világában” előadás és konzultáció, amelynek fénypontja Vujity Tvrtko „Túl minden határon” című előadása volt – arról fogalmam sincs, hogy a két téma hogyan jöhetett össze.

– Amikor ki merik írni, hogy a programban 1500 ember fog “képzést” kapni, vagy valamilyen frenetikus programon részt venni – ez azt jelenti, hogy résztvevőnként 133 ezer forintot költenek el. Tessék belegondolni, hány mélyszegénységben élő ember fagyoskodik reménytelenül abban a körzetben és tessék közben Rétvári Bencére és unokatestvérére gondolni

– Azt, hogy kik és mennyit keresnek ezen a bulin, Huczekné Rétvári Mónika bizarr módon a GDPR-ra hivatkozva igyekszik eltitkolni. Legalábbis a kérdéseimet és az eddigi válaszát is csatolom. Ha mégis kapok további infókat, közzé fogom azokat tenni

Aki további részletekre kíváncsi, keresse fel a honlapot sok rémséget láthat még. Ebből azért látszik, hogy valamennyire mégis ügyeltek a látszatra.

Volt olyan rendezvényük, ahol viszonylag sokan részt vettek – Vujity Tvrtko, Csernus vagy Szily Nóra fellépéseire sokan voltak pl. kíváncsiak. Csak remélni tudom, hogy a fellépők a gázsit eltéve nem fogják azt hinni, hogy Magyarországon a legszegényebbeknek szánt EU-pénzek megfelelő helyre folynak el.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: