Szabó Tímea, Párbeszéd
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tenni kell a rászorulókért – Étel- és tűzifaosztás a legszegényebbeknek

A Párbeszéd a kormánnyal ellentétben nem hagyja magukra a téli időszakban súlyos terhekkel küzdő embereket, ezért immár hatodik éve, a mai napon ismét elkezdte a decembertől márciusig tartó Tenni kell!  programját, amelynek keretében politikusaik, aktivistáik minden hétvégén több száz adag meleg ételt osztanak ki hajléktalan és más nélkülöző embereknek.

Orbán Viktor kormánya hiába próbálja kozmetikázni a szegénységi adatokat: létminimumszámítást megszüntették, a családok, különösen az egyedülálló szülők elszegényedése egyre növekszik, megduplázódott a nélkülöző idős emberek száma, érzékelhető a lakhatási szegénység.

A legveszélyeztetettebb csoport a gyerekeké, akik közül közel félmillióan nem jutnak naponta meleg ételhez. Mindeközben a “családbarát” Orbán-kormány csak a tehetőseknek segít, az  egykulcsos adóval, a diszkriminatív családtámogatásokkal, az egészségügyi szolgáltatások magánkézbe adásával.

A Párbeszéd politikusai  a Tenni kell! programban a tél folyamán tűzifát osztanak országszerte, a legrászorultabbaknak hétvégente meleg ételt főznek és viszik ki csak Budapesten. Szomorú tapasztalat, hogy a hajléktalanokon kívül egyre gyakrabban jelentkeznek idősek, egyedülállók is.

A Párbeszéd önkormányzati tisztséget viselő politikusai az elkövetkezendő öt évben a támogatott lakhatás megoldásán is dolgozni fognak. A nappali krízisellátást és az az utcai gondozószolgálatok támogatása mellett a legszegényebb embereknek szóló orvosi ellátást is kiemelten szeretnénk támogatni.Olyan országot kell teremtenünk, ahol mindenki számít!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: