Gréczy Zsolt - Fotó: Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ki kell mondani bizonyos igazságokat, hogy megérthessük mi történt.

Gréczy Zsolt a Demokratikus Koalíció meghatározó politikusa. Korábban Gréczy újságíróként dolgozott olyan lapoknál, mint a Népszabadság agy a 168 óra. De előszeretettel foglalkozott a hazai zeneiparral is.

1988-tól a Magyar Rádió zenei műsorait vezette, a Göczey Zsuzsa által szerkesztett Rockújság riportere. 1991-től 1996-ig a Rádió Bridge, majd 1996-tól 2000-ig a Juventus Rádió műsorvezetője volt.

Dolgozott a magyar zene legnagyobbjaival is, úgy, mint Presser Gáborral a Pa-dö-dő, Delhusa Gjon, az Azok a fiúk együttes, Pintácsi Viktória, Maros Gábor, Flipper Öcsi, Sztankay István, az R-Go, az Angyalbőrben-produkció, Görbe Nóra (Linda) és Illés Melinda.

Felsorolhatatlan szinte, hogy dalszövegíróként, sajtófönökként vagy éppen szerzőtársként kikkel dolgozott és milyen hatalmas telsejítményt tett le az asztalra. És arról még nem beszélünk, hogy milyen volt a politikai tevékenysége, amelyet mindannyian ismerünk.

Mindezt azért kellett felsorolni, mert jópáran néhány privát fénykép alapján ítélik meg Gréczy munkásságát. Beszéljünk nyíltan: sokan kívánjuk a pokolba amiatt ezekben a percekben Gréczy Zsoltot mert elkövetett egy hibát, amelyet a Fidesz könnyű szerrel felhasználhatott nem csak ellene, de a teljes demokratikus oldal ellen.

Azonban ne tévedjünk! Ez a hiba nem politikai, hanem magánéleti hiba. Egész egyszerűen azoknak a képeknek nem szabadott volna megszületniük. Mégis amikor Gréczy Zsolt munkásságát végignézzük és serpenyőre rakujk a két oldal baromira nincs egyensúlyba.

Én aboszlút nem hiszem el azt a narratívát, amelyet a jobboldal kreált az ügy köré. Egész egyszerűen mondjuk ki: nem volt itt semmiféle zaklatás. Ha emberi oldalról nézzük az ügyet, az történt, hogy egy elvált férfi pikáns képeket készített magáról amelyek olyank kezekbe kerültek – melyet még nem tudunk hogyan – amelyekbe nem szabadott volna.

Gréczy hibázott és ezt fel is használták ellene. Írtak egy gyönyörű történetet köré, melyet egy tehetségtelenebb színész eljátszott, majd a képeket egy minimum furcsa levél kíséretében nyílvánosságra hozták.

Én meg egy büdös szót nem hiszek el az egészből.

Hogy mi lesz mindennek a politikai következménye azt még nem tudom. De ha abba fog belebukni a baloldal egyik legütőképesebb politikusa, hogy a magánéletében képeket készített magáról, nos akkor az bizonyítvánt fog kiállítani rólunk baloldaliakról is.

Ez nem egy Borkai ügy. Sőt, nincs is valójában ügy. Magánéleti hiba van, amiért jár a fejmosás.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: