Budapest, 2012. január 14. Novák Elõd, a Jobbik alelnöke, országgyûlési képviselõ egy uniós zászlót éget pártja Tagok legyünk vagy szabadok? elnevezésû tüntetésén Budapesten, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete elõtt. Mögötte Gyüre Csaba, a párt alelnöke, országgyûlési képviselõ magyar zászlót tart a kezében. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Mi Hazánk Mozgalom Lakos Imre, a XI. kerület polgármesteri kabinetvezetőjének leváltását követeli, és hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz – közölte Novák Előd, az ellenzéki párt újbudai önkormányzati képviselője szerdán sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus azt mondta: Lakos Imre, “az egykori SZDSZ-es politikusbűnöző” lett az ország ötödik legnagyobb önkormányzata, Újbuda második embere, miután László Imre, a kerület DK-s polgármestere kabinetvezetővé nevezte ki őt.

Novák Előd azt mondta, Lakos Imre máris “keresztülnyomott” az önkormányzat gazdasági bizottságán “egy kisebb korrupciós ügyet”. Azzal kapcsolatban felidézte: a 24.hu másfél éve közölt cikket arról, hogy a hivatalos és a környékbeli árak feléért-harmadáért “juthat ingatlanhoz” egy cég, amelynek a DK politikusa, Élő Norbert a vezérigazgatója.

Akkor ettől a szerződéstől a “média hatására” elálltak – emlékeztetett Novák Előd, hozzátéve: de “most Lakos Imre egyik első teendője volt keresztülnyomni ezt az ügyet a gazdasági bizottságon”.

Az említett Fadrusz utcai önkormányzati ingatlanról a Mi Hazánk politikusa azt mondta, a bérleti díj több mint felét arra hivatkozva engedik el, hogy az eddigi irodai funkciót képzőművészeti bemutatóteremre módosítják.

Novák Előd közölte: elfogadhatatlan számukra az az érvelés, amely szerint Újbuda kulturális városközpontjában adható ilyen kedvezmény, már csak azért is, mert álláspontjuk szerint az ingatlan nem a szorosan vett kulturális városközpontban, hanem csak a közelében található.

A Mi Hazánk újbudai önkormányzati képviselője beszámolt arról is, hogy amikor a gazdasági bizottság ülésén az előterjesztése ellen – egyedüliként – nemmel szavazott, Lakos Imre szemétnek nevezte őt. Novák Előd bejelentette: pártja az ügyben hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz, és követeli a kabinetvezető leváltását.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: