Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon úgy néz ki, hogy Kispest az új Soros György a magyar politikában.

Valahogy divatos lett az eddig jó hírű kerületet hírbe hozni mindenféle félinformációkkal. Hadházy Ákos terjedelmes facebook bejegyzést tett közzé amelyben a politikus arról ír:

Ma a kispesti városvezetés szembe köpött minden tisztességes ellenzéki politikust. A momentumos tag kivételével, Fekete László vezetésével a Költségvetési Bizottság 4:1 arányban megszavazta azt a gyalázatos határozati javaslatot, amely:

  •  egyetlen ajánlatból “kiválasztva” adja
  • egy egy éve létesült, panel lakásba bejelentett, telephely nélküli cégnek, amely tulajdonosa
    a BKV Előre 24 éves focistája
  • 10 évre, mintegy 10 milliárdért (a mai ülésen azt mondták, hogy ennél kevesebb, de hogy mennyivel, azt nem árulták el) a kerület közétkeztetését úgy, hogy
  • a főzést valójában ugyanaz a Mészáros Lőrinc közeli cég fogja végezni, mint eddig.

Gajda Péter Kispest szocialista polgármestere reagált a felmerült vádakra azonnal. Mint kifejti:

Most telt be a pohár.

Egy közel egy éve zajló nyílt európai uniós közbeszerzési eljárást kezdett el úgy támadni egy országgyűlési képviselő és a Facebook bejegyzést gondolkodás nélkül közlő sajtó, hogy bennünket nemhogy nem kerestek meg, de nem is tájékozódtak az ügyben.

Tudom, hogy nagyon divatos Kispestet rugdosni, de egy ilyen ügy esetében úgy érzem sokan túl léptek egy határt. Én pedig nem vagyok hajlandó sem most sem a jövőben a saját jó híremet és a kerületét sem kockáztatni.

Éppen ezért ebben az ügyben két hivatalhoz fordultam további állásfoglalásért, elindítottuk a sajtó helyreigazítási kérelmeket is, és további feljelentéseket is tesz hivatalunk.

Bár biztos vagyok benne, hogy most is szabályosan járt el az illetékes grémium, mindaddig amíg a Közbeszerzési Döntőbizottság és Budapest Főváros Kormányhivatala nem válaszol a mellékelt levelekre a szerződéseket nem írom alá. – zárja közleményét Gajda Péter.

Tudni érdemes, hogy közbeszerzési eljáráson bárki indulhat és ha a törvényi kötelezettségeknek megfelel, abban az esetben megnyeri a pályázatot és az önkormányzat szerződik vele. Ráadásul nyílt pályázat esetén még annyi korrupciós lehetőség sincs, mint egy meghívásos pályázat alkalmával.

Éppen ezért furcsa ez az ügy, ugyanis látható, hogy egy szabályosan kíírt pályázatról van szó, amit megnyert egy vállalkozó, az önkormányzat meg szerződik vele. A kérdések akkor merülnek fel, amikor kiderül, hogy a szabályosan nyert pályázó politikai okokból problémás lehet.

Mindenesetre Kispest Polgármestere a lehető legjobb lépést választotta és törvényességi állásfoglalást kér:


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: