2017. április 2. CEU (Central European University) melletti kiállás, tüntetés. Fotó: Vajda József
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy néz ki ismét több ezren  vonulnak utcára a kormány ellen.

A budapesti Katona József Színház teljes társulata ezúton utasít vissza minden nemtelen és a valós tények ismerete nélküli támadást, amit a színház és Máté Gábor ellen indítottak politikai erők

– írja közleményében a színház. Majd azzal folytatják, hogy „a Gothár-ügyben a vezetőség a társulat egyöntetű támogatásával a hivatalos eljárásrendnek megfelelően járt el, ezt független szakértők bevonásával lefolytatott vizsgálat is igazolta számunkra”.

Hozzáteszik, hogy a színház megteszi a szükséges jogi lépéseket.

„Kijelentjük, hogy a Katona József Színház további működését Máté Gábor személyében látjuk biztosítottnak” – tesz hitet a társulat a vezető mellett.

Határozottan elutasítják azt, hogy bűncselekményeket akartak volna eltussolni, visszautasítják, hogy a kormány erre hivatkozva a „épp az egész magyar színházi életet akarja ellehetetleníteni”.

Ezért arra kérnek mindenkit, „aki az általunk képviselt értékek mellett áll, akinek fontos a művészi autonómia és szeretne továbbra is a nézőnk lenni, hogy december 9-én, hétfőn este 18 órakor a Városháza előtt jelenlétével fejezze ki szolidaritását társulatunk és a magyar kulturális élet egésze mellet”.

A jelzett időpontban Tüntetés a szabad színházakért, a kultúra függetlenségéért néven szerveződik demonstráció.

BalraMagyar:

Kérjük jöjjön el tüntetni és ossza meg ezt a cikket mindenhol, hogy minél többen értesülhessenek róla. Mutassuk meg a kormánynak, eddig és ne tovább


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: