Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bombaként robbant a hír.

A 24.hu információi szerint letartóztatták a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat korábbi fideszes alelnökét, Boldog István fideszes országgyűlési képviselő munkatárást.

Az ügy a torokszentmiklosi.hu írásából derül ki. A portál szerint egy hónapra elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság F. Petra letartóztatását.

A kormánypárti politikusnőt azzal gyanúsítják, hogy uniós pályázatok elbírálására hatással bíró hivatalos személyként jogtalan haszonra tett szert, a Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatos pályázatoknál jogellenesen befolyásolhatta a közbeszerzéseket.

F. Petra korábban Boldog István fideszes országgyűlési képviselő munkatársa volt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókerületben, az Átlátszó cikke a politikus jobbkezeként emlegette.

A körzetben a Központi Nyomozó Főügyészség hosszabb ideje önkormányzatokat érintő korrupciós bűncselekmények miatt folytat nyomozást. Az események a múlt héten gyorsultak fel: az ügyészségi nyomozók házkutatást tartottak a cserkeszőlői önkormányzatban, feltehetően ekkor vették őrizetben F. Petrát is.

F. Petra letartóztatásának híre hétfőn jutott el a 24.hu-hoz, a nyomozóügyészség azonban nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy valóban megtörtént-e a fideszes politikus letartóztatása és kihallgatása.

Csupán annyit írtak, hogy az ügyről jelenleg nem adható tájékoztatás. A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya a torokszentmiklosi.hu újságírójának viszont elárulta, hogy:

.P. ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság 2019. november 29-én – a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt – egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hadházy Ákos novemberi bejegyzésében már utalt arra, hogy F. Petra körül valami történik. A fideszes képviselő ugyanis november végén nem jelent meg a törökszentmiklósi közgyűlésben. A független országgyűlési képviselő megjegyezte,

nem lenne ez érdekes hír számomra, ha a törökszentmiklósi választókerületben nem hallottam volna annyi politikustól, hogy ez a hölgy volt Boldog István jobbkeze, „táskás embere”. És ha nem hallottam volna már több embertől, hogy nemcsak a cserkeszőlői polgármesteri hivatalban voltak nyomozók, hanem F. Petránál is, akit aztán magukkal is vittek.

Hadházy még október elején számolt be arról, hogy szerinte Boldog István lényegében megzsarolta választókerülete polgármestereit: csak akkor kaphatnak uniós támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, ha hajlandók az általa preferált cégeknek juttatni a munkákat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: