Bakondi György azt mondja, egyre több irányból jönnek a migránsok…


Bakondi György - Fotó: MTI
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 5.1K

A szerdán hatályba lépő rendelet értelmében nagyobb létszámú lesz az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex), illetve segíthet a nemzetállamoknak a határ őrizetében – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.

 

A főtanácsadó elmondta, az uniós külső határok hatékonyabb védelmét is biztosító Európai Határ- és Parti Őrségről szóló rendelet hatályba lépése után körülbelül 10 ezer főre duzzasztják a Frontex létszámát, ami egy több évig tartó folyamat lesz.Hangsúlyozta, a migráció kérdésében a magyar álláspont nem változott: semmiféle kötelező kvótát nem támogat, a külső határok biztosítását és a jogellenesen Európában tartózkodók kiszállítását képviseli.

Szólt arról is, az olasz kormány – a választási ígéreteit nem betartva – megváltoztatta a Salvini belügyminisztersége alatt hozott szigorú intézkedéseket, ezért folyamatosan érkeznek az afrikai migránsokat szállító hajók.

“Tulajdonképpen 2015-höz képest nem sok változott: újra és újra azt szeretnék, ha az európai szolidaritás, sőt a jogállamiság alapvető mutatója az lenne, hogy fogadnak-e be illegális, iratok nélkül érkező, jogellenes határátlépőket az államok” – fogalmazott.

A főtanácsadó a Kossuth rádió szerda reggeli műsorában elmondta azt is, jelentősen – akár több száz fővel – megnőtt a magyar-horvát és a magyar-román határon bejutni próbálkozók száma, de már Ukrajna felől is történnek kísérletek.

 
Forrás: MTI

 Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 5.1K
  • 5.1K
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük