Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán háromszor árulta el a magyar munkásokat! – mondta sajtótájékoztatóján az MSZP parlamenti képviselője Korózs Lajos és a párt alelnöke Komjáthy Imre.


Először, amikor azt hazudta, hogy a rabszolgatörvény a munkásosztály érdekeit fogja szolgálni és a Fideszes többséggel megszavaztatta a parlamentben.

Másodszor, amikor arra hivatkozott, hogy ezt senki nem alkalmazza, mégsem engedték azt eltörölni (ha senki nem alkalmazza, akkor minek). Harmadszor, amikor nem engedték tárgysorozatba venni a rendezett munkaügyi kapcsolatokról szóló országgyűlési határozatot!
Végérvényesen elvált a tüdő a májtól.

Orbán az oligarchák, nagytőkések és a multi cégek pártján, míg a szocialisták a munkások oldalán álnak!

Számtalan példát találunk arra, hogy a munkáltatók folyamatosan trükköznek a túlóra elszámolással. Van, aki inkább vezérigazgatói jutalomként fizeti egy részét a túlmunkának csak, hogy ki ne derüljön a rabszolgatörvény alkalmazása.

Van, ahol egyszerűen ki sem fizetik, ha panaszkodik a munkás, akkor kirúgják.

És van, ahol a dolgozó beleegyezése nélkül folyton „rendkívüli” helyzetre hivatkozva dolgoztatják túlórában a munkásokat!
Meg kell állapítanom, hogy a legnagyobb kizsákmányoló a kormány!

A közszféra szakszervezetei nem véletlenül vitték bíróság elé a sztrájk ügyét! Az államigazgatásban dolgozóknál háromszor volt létszámstop egy év alatt!

A kormányablakoknál, a nyugdíjfolyósítónál vagy a minisztériumokban és háttérintézményeiben nem ritka a napi 10-12 órás munkanap, minden plusz fizetség nélkül. Két-három ember végzi 5-6 ember munkáját!

Az igazgatás területén olyan nagy a baj, hogy most azt tervezi a kormány, hogy mindenféle szakirányú államigazgatási végzettség nélkül vesznek fel embereket, sőt még tanfolyamot sem kell nekik végezni, hogy felkészültek legyenek az ügyfelek fogadására! Ez utóbbi esetben is tiltakoznak a szakszervezetek!

Ahogy a közmunkás falusi asszonyokból nem tudtak szociális munkásokat csinálni, ez sem fog menni. Itt tartunk, 2019 végén Magyarországon!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: