Az évtized legnagyobb atombombáját robbantotta az MSZP – ekkora botrány még nem volt


Bangóné Borbély Ildikó MSZP
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Súlyos fejlemények történhettek Borsod megyében. Az előzetes hírek alapján szervkereskedő hálózat működhetett a borsodi kórházban.

Emberi szervekkel kapcsolatos visszaélések megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a Borsod Megyei Kórházban, ahol évente több, mint kétmillió embert látnak el. – írja az MSZP.A dolgozók nevében is követeli a bujkáló emberminisztertől az MSZP az azonnali válaszát! – erről tartott sajtótájékoztatót a fővárosban Bangóné Borbély Ildikó az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap az EMMI előtt.

Az MSZP ezúttal is az emberek mellé állt, és a borsodi szervkereskedelem gyanú ügyében Bangóné Borbély Ildikó kérdést intézett a főügyészhez, az emberminiszter azonban hallgat az ügyben.

„A válasz igazolta azt, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban több bűncselekmény kapcsán zajlik nyomozás. Azt szeretnénk, ha Kásler miniszter úr is válaszolna. Miért hallgat az emberminiszter több, mint 1 éve?” – indította a sajtótájékoztatót Bangóné Borbély Ildikó.

„Miért hallgat azokról a botrányos ügyekről, amelyekről tudomása van? Miért hallgat arról, hogy egy megyei kórházban, ahol több, mint 2 millió embert látnak el éves szinten, micsoda súlyos bűncselekményeket követhettek el!” – tette fel a kérdést.

„4 ügyben is zajlik a nyomozás. korrupció kapcsán, szervkereskedelem kapcsán, és legalább egy olyan ügyben is, ahol kimondható, hogy rasszista indokok miatt egy nőnek kivették a petevezetékét. Itt tehát olyan súlyos ügyekről beszélünk a XXI. században, 2019-ben, Magyarországon, ahol a miniszter nem áll ki és mondja azt, hogy tűrhetetlen ez az állapot.”
A szocialista képviselő kifejtette, hogy ezt az ügyet az emberek érdekében a politikusoknak is felelősen ki kell vizsgálni. „Kérdezem Kásler Miklóst, tud-e arról a levélről, amit a kórházban dolgozók írtak neki; és válaszolt-e már a dolgozóknak, hogy mi zajlik a minisztérium tudtával, és mikor fogunk erre választ kapni?” – mondta ki a sajtót is tájékoztatva.

„Holnap kérdést fogok intézni Kásler Miklóshoz. Tudjuk, hogy nemigen szokott bejárni a Parlamentbe, de őszinte válaszokat várunk, hogy meddig tűri még el miniszterként, hogy egy megyei jogú kórházban bűncselekmények történnek”, amit a legfőbb ügyész is megerősített – emlékeztetett.


„Nem sumákolja el most már a miniszter azt, ami tény! Ha a magyar emberek szemébe mer nézni, akkor most bejön a Parlamentbe, különben idejövünk és követelni fogjuk a lemondását! Itt az ideje, hogy egy ilyen súlyos ügyben válaszokat adjon (…) a Borsod megyek emberek és átfogóan a magyar emberek érdekében!” – emelte ki ismét a követelést a magyar emberek nevében Bangóné Borbély Ildikó, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük