Varju László - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A főváros úgy egyezett bele az atlétikai világbajnokság megrendezésébe, ha a kormány a következő öt évben összesen 50 milliárd forinttal támogatja a budapesti háziorvosi praxisok és a szakrendelések fejlesztését.

 

Varju László, az országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke ennek rögzítése érdekében hívta össze a költségvetési bizottságot.

– Az ígéret szép szó, de tudjuk, ha megtartják, úgy jó. Ezért a kormány és a főváros megállapodásának megvalósulását azzal segítjük, hogy ezt a vállalást belefoglaljuk a költségvetésbe. Mint a bizottság elnöke kedd délelőtt 10 órára összehívtam a költségvetési bizottságot, ahol kezdeményezem, hogy nyújtsunk be közös indítványt arról, hogy az 5 évre ígért 50 milliárdból 10 milliárdot máris különítsünk el a jövő évi költségvetésből az egészségügy javítására. A Karácsony Gergely vezette főváros már tettekkel tudja igazolni, hogy képes együttműködni a kormánnyal, s ha ez a javaslat a parlament elé kerül és elfogadják, a kormány is bizonyítja együttműködési szándékát.

 

Ha létezik valami, amit ez ellenzéki pártok egyértelműen jobbá fognak tenni, akkor az Budapest egészségügye.

Mint Újpest képviselőjének, számomra ez különösen fontos, hiszen ott is működik egy nagy szakrendelő, amely szolgálja az Újpesten és azon kívül élőket is. Be fogjuk bizonyítani, hogy másképpen is lehet vezetni Budapestet, és hitelesen mondhatjuk 2022 előtt, hogy az országot is lehet másképpen vezetni – jelentette ki Varju László.

 

A politikus szerint szükséges, hogy a fideszes képviselők a költségvetési bizottságban támogassák a kormány és a főváros megállapodását, hiszen ezzel saját ígéretüket tartják be.

A Demokratikus Koalíció kezdeményezi, hogy a következő 5 évre beígért 50 milliárd forintból az első, 10 milliárd forintos részletet már a 2020-as költségvetésből különítsék el, ezért került összehívásra a költségvetési bizottság, ahol elfogadhatják a módosító indítványt, amelyet aztán a parlament is megszavazhat.

 

Forrás: DKP

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: