Szabotálta a Fidesz a Népjóléti Bizottság ülését – Ennyire fontosak a gyerekek a “családbarát” kormánynak


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

A bizottsági többségben lévő fideszesek távol maradtak, a határozatképtelenség miatt nem lehetett elkezdeni az ülést, ahol a fóti Károlyi István Gyermekközpont – ismertebb nevén a fóti gyermekváros – ügyében tárgyaltak volna a képviselők.

 

Az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága hétfőn délelőtt foglalkozott volna az üggyel. Itt került volna szóba Szél Bernadett független parlamenti képviselő határozati javaslata is, ami tisztább képet teremtett volna a fóti gyermekváros ügyében.Szél Bernadett javaslata azt tartalmazza, hogy a kormány:

azonnali hatállyal állítsa le a fóti Károlyi István Gyermekközpontban gondozott speciális szükségletű gyermekek gondozási helyének megváltoztatására irányuló eljárásokat,
helyezze hatályon kívül a 2016-ban elfogadott, a Gyermekközpontban nyújtott ellátások új helyszíneken történő megszervezéséről megszervezéséről szóló nem nyilvános kormányhatározatot, és biztosítsa a Gyermekközpont megfelelő működéséhez szükséges forrásokat, valamint
állítson fel egy állandó Gyermekvédelmi Egyeztető Fórumot a gyermekvédelmi intézmények átszervezésével, valamint a gyermekotthoni férőhelyek kiváltásával kapcsolatos döntések átláthatóvá tétele, szakmai megalapozása és a folyamatok monitorozása érdekében.
Szél Bernadett szerint botrányos, hogy a Fideszt annyira hidegen hagyja a gyermekvédelem ügye, hogy még az arról szóló bizottsági ülésen sem jelennek meg a képviselőik. A politikus jelezte, Kövér László házelnökhöz fordul, hogy kiderüljön, mit gondol párttársai munkamoráljáról.

 

Korózs Lajos, a Népjóléti Bizottság szocialista elnöke szerint a fideszes képviselők ezzel csak azt érték el, hogy újra a bizottság napirendjére kerül majd a javaslat, „így újból beszélünk majd róla”.

Ez utóbbit viszont idén már aligha fogják megtárgyalni a képviselők, hiszen az őszi ülésszaknak jövő hét szerdán vége. Így pedig elképzelhető, hogy az ügyet már csak a februárban kezdődő tavaszi ülésszakban fogják csak elővenni.
 

Kínos a téma, mert ugye a Tiborcz gyerek nézte ki magának a kastélyt, ezért kellene költöznie a gyerekeknek…


A keresztényi értékrendeket követve. A gyerekek az elsők… Az övéik… Persze az sem véletlen, hogy nincs család/gyermek-és ifjúságügyekért felelős miniszter, csak államtitkár. Így aztán a problémákat az EMMI-n belül tologathatják, de felelős nem lesz.

 

Forrás: HVG / BalraMagyar

 

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük