Török Zsolt - Fotó: BalraMagyar
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azt már mindenki tudja, hogy Japánban 1964-től jár nagy sebességű vonat, azóta egyre gyorsabban és több, mint 2500 kilométeren már.

 

Csak pár példa. Spanyolországban az első lépéseket az 1992-es Sevillai Világkiállítás idején tették meg, azóta fejlesztve ezt és több, más vonalat. A Madrid – Sevilla kb 500 km 2 óra 30 perc. Olaszországban a 80-as évek végén, kilencvenes évek elején kezdték el a vasút modernizálását, s több vonalon 200-250 km/órás sebességgel jártak már 10-20 éve a vonatok. A pár éve átadott Frecciarossa 1000, a Milánó – Róma 600 km-es távolságot azért teszi meg “csak” 2 óra 20 perc alatt, mert közben megáll kétszer.

 

A francia TGV-n már sok magyar utazhatott 300 km/órás sebességgel 20-25 éve is.
Németországban és Kínában egyre gyakoribbak a technológiai újítások és az újabb sebességrekordok.Két hatalmas gazdaságról van szó.
Észak-Afrikában 319 km/órás sebességgel száguld egy szupervonat.
Ezek nyugaton, vagy a hatalmas Kínában lehetnek adottságok, történelmi okok. De Afrika?
És most már segítség is van “nyugatról” az infrastruktúra fejlesztéséhez.

 

Mert ezekhez képest, nálunk mire használják az EU forrásokat, amiből infrastruktúrát kellene fejleszteni? Hazaviszi Pénztáros Lőrinc Viktor gazdának.
Tolvaj gazemberek.

 

Na, ezért is rosszabb a magyarok életminősége és életszínvonala, mert a magyarországi miniszterelnök és tolvaj bandája nem “csak” az oktatást zülleszti le, nem “csak” az egészségügyet hagyja bedőlni, nem “csak” az utak katasztrofális állapotát szemléli tétlenül, nem “csak” a balkáni szennyvíziszappal árasztja el hazánkat, mérgezi vízbázisainkat, nem “csak” a Mátrai Erőműnél mérgezik a magyarokat, nem “csak” a fairtásaikkal lopják el gyerekeink tiszta levegőjét, de a vasútból is kilopják a pénzt.
Pedig a vonat a legkevésbé környezetszennyező utazási eszköz, a legkomfortosabb, a legbiztonságosabb, az autókhoz és a repülőkhöz képest is.

 

 

Török Zsolt

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: