Szél Bernadett Mészáros Lőrinc torkára lépett: komoly eljárás indulhat a stróman ellen


Mészáros Lőrinc - Fotó: MNO
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 2.7K

Ombudsmanhoz fordultam a Mátrai Erőműnél tapasztalt gázszennyezés ügyében, ugyanis finoman szólva sem nyugtatott meg az illetékes szervek pénteki sajtótájékoztatója.

Továbbra is rengeteg a kérdőjel: mióta tart a szennyezés, mióta észlelte azt az erőmű, miért nem szólt korábban a hatóságoknak, miért kellett elfajulnia a helyzetnek ahhoz, hogy a hányásra, erős fejfájásra, rosszullétre, véres székletre panaszkodó dolgozók bejelentésére végre kivonuljon a katasztrófavédelem?

Továbbra sem tudjuk, hogy érte-e a dolgozókat az egészségre veszélyes mennyiségű mérgező gáz az erőműben, illetve megtett-e minden elvárható biztonsági intézkedést az erőmű a dolgozók védelmében — erről ugyanis az erőmű és a kataszrófavédelem a mai napig hallgat.Továbbra sem tudjuk, hogy milyen felelősség terheli a Viresolt, Mészáros Lőrinc búzafeldolgozó üzemét, és mit tesznek annak érdekében, hogy a hasonló eseteket megelőzzék.

És továbbra sem tudjuk, hogy milyen környezetpusztítás történt, ugyanis a környezetvédelmi hatóság semmit sem kommunikált ezidáig az ügyben, a vízügy pedig még mérési eredményeket sem tudott felmutatni.

A Greenpeace-nek kellett mintát vennie a környező patakokból, hogy megvizsgálja, miért szürkült el és habzik a környező patak — amiben egyébként nyáron tömeges halpusztulást okozott feltehetően ugyanaz, a Viresolból érkező szennyvíz.

Véleményem szerint ezekre a kérdésekre csak egy átfogó vizsgálat adhat választ — ezért fordulok az ombudsmanhoz. Alkotmányos jogunk van az egészséges és tiszta környezethez, és ebből akkor sem engedünk, ha a Fideszt nem érdekli az emberek egészsége és a környezet állapota!


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 2.7K
  • 2.7K
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük