Mészáros Lőrinc - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ombudsmanhoz fordultam a Mátrai Erőműnél tapasztalt gázszennyezés ügyében, ugyanis finoman szólva sem nyugtatott meg az illetékes szervek pénteki sajtótájékoztatója.

Továbbra is rengeteg a kérdőjel: mióta tart a szennyezés, mióta észlelte azt az erőmű, miért nem szólt korábban a hatóságoknak, miért kellett elfajulnia a helyzetnek ahhoz, hogy a hányásra, erős fejfájásra, rosszullétre, véres székletre panaszkodó dolgozók bejelentésére végre kivonuljon a katasztrófavédelem?

Továbbra sem tudjuk, hogy érte-e a dolgozókat az egészségre veszélyes mennyiségű mérgező gáz az erőműben, illetve megtett-e minden elvárható biztonsági intézkedést az erőmű a dolgozók védelmében — erről ugyanis az erőmű és a kataszrófavédelem a mai napig hallgat.

Továbbra sem tudjuk, hogy milyen felelősség terheli a Viresolt, Mészáros Lőrinc búzafeldolgozó üzemét, és mit tesznek annak érdekében, hogy a hasonló eseteket megelőzzék.

És továbbra sem tudjuk, hogy milyen környezetpusztítás történt, ugyanis a környezetvédelmi hatóság semmit sem kommunikált ezidáig az ügyben, a vízügy pedig még mérési eredményeket sem tudott felmutatni.

A Greenpeace-nek kellett mintát vennie a környező patakokból, hogy megvizsgálja, miért szürkült el és habzik a környező patak — amiben egyébként nyáron tömeges halpusztulást okozott feltehetően ugyanaz, a Viresolból érkező szennyvíz.

Véleményem szerint ezekre a kérdésekre csak egy átfogó vizsgálat adhat választ — ezért fordulok az ombudsmanhoz. Alkotmányos jogunk van az egészséges és tiszta környezethez, és ebből akkor sem engedünk, ha a Fideszt nem érdekli az emberek egészsége és a környezet állapota!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: