Kunhalmi két hatalmas pofont lekevert a fideszes nagykutyának


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 676

„Rendkívül ízléstelennek és tapintatlannak” nevezte Kunhalmi Ágnes, az MSZP politikusa, hogy a korábbi kancelláriaminiszter, a fideszes Lázár János virágot vitt Horthy Miklós volt magyar kormányzó sírjára.

„Mélységesen csalódott vagyok” – mondta az MSZP választmányi elnöke. Kiemelte: nagyon sokan élnek az országban, akik átélték, vagy nagyszüleik vagy dédszüleik átélték a Holokausztot, Horthy pedig részes volt az emberiség legsötétebb időszakának előidézésében: levelet írt Hitlernek arról, hogy gyorsítsák a deportálásokat, és „megsemmisítőbe vigyék a magyar zsidókat, magyar állampolgárokat, magyar embereket, honfitársainkat.”

Az Orbán-féle alaptörvényben pedig, ugyan Horthy nevének említése nélkül, de évszámokkal jelölve, a Horthy-korszak szerepel, mint az orbáni kormányzás „vállalt példája” – emelte ki.„Velünk élő múltról van szó” – mondta.

A Horthy-korszak megítélésekor nemcsak a Holokausztról, de magáról a háborúról van szó, amibe Horthy rendszere beletorkollott. Ez Horthy politikájának lényeges eleme – hangsúlyozta a politikus.

S „még ha Orbán (20)26-ra már egy megvívható regionális csatát is elképzelt Magyarországnak”, mondván, hogy „a magyar honvédség ott fog tartani” és egy regionális konfliktus esetén is képes lesz megvédeni az országot, a demokratikus erők nem fogják engedni, hogy bármilyen fegyveres konfliktusba vigye Orbán az országot.

„Amíg baloldaliak politizálhatunk, szólhatunk ebben az országban – már lassan elveszik a szólás jogát is, a leválthatóság jogát is elvették már -, amíg baloldali és demokrata politikus van, nem fogjuk engedni, hogy bármilyen fegyveres konfliktusba (…) újra belevigye a reakciós jobboldal Magyarországot” – mondta Kunhalmi.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 676
  • 676
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük