Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Fidesz: “Szenes erőművekkel a klímaváltozás ellen!”

Ez lehetne a pontos jelmondata annak, ahogyan a fideszes elit megközelíti a klímaváltozás elleni küzdelmet.

Az elmúlt napokban több portál is beszámolt arról, hogy a kormány éppen konzultációt folytat a magyar emberekkel a klímavédelemről.

Aki nem hallott róla, ne magában keresse a hibát, a kormány ezúttal nem ölt milliárdokat az erről szóló óriásplakát-kampányba.

Sőt, igyekezett elrejteni azt a nyilvánosság elől, hiszen – szerinte – nem kell az ilyet nagydobra verni, elég csak kipipálni a társadalmi véleményezés rovatot: megvolt.

Az pedig, hogy a klímaváltozás ökológiai katasztrófát, világméretű gazdasági és társadalmi válságot okozott – egy fideszes alapító tag szavaival élve -, csak egy Ferenc pápa nevű demens vénember véleménye, ami nem kell, hogy egyezzen az állampárt véleményével.

Eközben egy másik hír szerint a kormány azon dolgozik, hogy széntüzelésű erőművet vásároljon Orbán kedvenc oligarchájától.

Mert nyilvánvalóan kormányzati feladat, hogy a kormányzati, állami üzleteken meggazdagodó oligarchát kisegítse a kormány akkor, ha az rossz üzleti döntéseket hozott, nyereségből veszteségbe fordította az erőművet, és nincs kedve ezt finanszírozni. Inkább viselje ennek a költségeit az állam, hiszen az adófizetők pénze úgyis sok mindenre elég.

Mi egyik hozzáállást sem tudjuk elfogadni, mert mindkét ügyben a közös jövőnk ellopásáról, feléléséről van szó. Mi valódi párbeszédet akarunk a klímavédelemről, azokról az intézkedésekről, amelyek biztosítják gyermekeink számára az élhető környezetet.

Mi, szociáldemokrata pártok – hasonlóan a 19. század második feléhez – továbbra is a kor legfontosabb kihívásaira kívánunk választ adni, ezért politikánk fókuszába helyezzük a klímavédelmi kérdéseket.

Szeretném egyértelművé tenni: nem a fejlődést kell megállítani, hanem az erőforrások igazságtalan elosztásán kell változtatni. És ez igaz a Mészáros megsegítésére vonatkozó kormányzati tervekre is…


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: