Súlyos információkkal állt elő Hadházy Ákos – meneszthetik Orbán legfőbb bizalmasát?


Hadházy Ákos - Fotó: Népszava
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 5.4K

Orbán Viktor hatalmának legkeményebb támaszának székébe kerülhet az ügy.

Minden oldalról pikáns az a történet, ami immár évek óta húzódik. Könnyen lehet, hogy mindez a legfőbb ügyész Polt Péter székébe kerülhet, ugyanis ennyire nyíltan régen hágtak már át minden szakmai szabályt az ügyészségen. Ha ez az ügy ügyesen lesz megfogva, az Polt székébe is kerülhet.A független országgyűlési képviselő Hadházy Ákos robbantotta a bombát, amikor az országos sajtószolgálatnak eljutatta a közleményét, amelyben felhívta a figyelmet arra a kérdésre, hogy vajon

Miért hagyta szabadlábon az ügyészség Simonka Györgyöt, amikor maguk az ügyészek írták le a vádiratban, hogy megkísérelte befolyásolni a nyomozást?

Szinte érthetetlen, hogyan tudott ekkorát hibázni az ügyészség, de a Simonka-ügy vádiratának bevezetőjéből kiderül: tudtak arról, hogy Simonka György fideszes képviselő megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni, bizonyítékokat eltüntetni.

Ez egyértelműen megalapozta volna a képviselő előzetes letartóztatását (a büntetőeljárási törvény 276. § (2) bekezdése egyértelműen fogalmaz), a Polt Péter vezette vádhatóság mégsem lépett.

Simonka Györgyöt EU-s pályázati pénzek lenyúlásával, szakszerűen fogalmazva bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolják, ami igen súlyos bűncselekmény.

Más esetekben az ügyészség sokkal kevesebbért is kezdeményezi a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, de nyilván a kétharmados többséghez kellett Simonka szavazata is. A képviselő szabadlábon hagyása egy normális világban hivatali visszaélés és bűnpártolás gyanúját alapozná meg.
Mást nem tehetek, megteszem a feljelentést ismeretlen tettes ellen, csak azt nem tudom, ki fog dönteni egy ilyen nyomozásról: itt látszik meg, milyen trükkös megoldás, hogy a legfőbb ügyész – papíron legalábbis – függetelen, hiszen valójában senki nem felügyeli a tevékenységét, és senki nem tudja felelősségre vonni, ha visszaél a hatalmával.

 Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 5.4K
  • 5.4K
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük