A kormány emberek tucatjait küldi a halálba egyetlen tollvonással


Forrás: Népszava
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Leszavazták hétfőn a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságában Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők törvényjavaslatát…

 

Leszavazták hétfőn a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságában Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők törvényjavaslatának tárgysorozatba vételét, amely “a tranzitzónában tapasztalt embertelen gyakorlat megszüntetésére” irányult.Mint arról beszámoltunk, több esetben is előfordult, hogy a magyar hatóságok nem adtak enni a tranzitzónában lévő menedékkérőknek, az Emberi Jogok Európai Bírósága pedig már több esetben hozott ideiglenes intézkedéseket, és arra kötelezte Magyarországot, hogy gondoskodjon a tranzitzónákban őrizetben tartott személyek élelmiszer-ellátásáról.

Júliusban az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást is indított a magyar gyakorlat miatt az Magyarország ellen, mivel érdemi válasz nem érkezett magyar részről, ezért az ügy hamarosan az Európai Bíróság elé kerülhet. A magyar álláspont szerint a tranzitzónában tartózkodó menekültek nem fogvatartottak, így nem lehet szó éheztetésről, a menekültügyi eljárás alatt állók élelmezésére pedig nem kötelesek a hatóságok.

Szél és Szabó javaslata ezt az állapotot akarta megszüntetni azzal, hogy kimondja, a tranzitzónákra érvényesek a menekültügyi őrizet szabályai, hogy gyermekes családokat, illetve 14 és 18 év közötti menedékkérőket sem lehetne oda irányítani, de a honvédelmi bizottság fideszes többsége leszavazta a javaslatot, így nem kerül a plenáris ülésre a dokumentum. A bizottság fideszes elnöke pedig a 24.hu beszámolója szerint azzal érvelt, hogy

“Az a tízmillió turista, aki belép Magyarországra sem kap enni a magyar államtól, ők sincsenek éheztetve.” – mondta Kósa Lajos.

Zseniális hasonlat. A magáncégeket meg nem állami pénzből tartjuk el, ezért a kormány se kapjon fizetést. Kósa Lajos bemutatta, hogy a lejjebbnél is van még sokkal lejjebb! Az érvelésén meg egyszerre lehet sírni meg röhögni. Az meg külön aljas cinizmus, hogy turistákhoz hasonlítja a szerencsétlen menekülteket!

Forrás: HVG / BalraMagyar
 

 Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük