Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Robbanás a püspökladányi gázfogadó állomáson, óriási lángokkal küzdöttek a tűzoltók

 

Vezetékhasadás történt egy gázfogadó állomásnál, Püspökladány külterületén, a 42-es főút közelében. A kiáramló gáz meggyulladt és nagy lánggal ég. Többen írják a Facebookon, hogy a lángok fényét még Nádudvarról, sőt, 40 kilométerről, Berettyóújfaluból is lehetett látni.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a tűz foltokban a környező nádasra is átterjedt.

A káresethez nagy erőkkel vonultak ki a püspökladányi, a debreceni, a hajdúszoboszlói, a karcagi és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók. A munkát a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Frissítés: Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelem szóvivője a Dehir.hu érdeklődésére elmondta, fél hatra a lángoló gázvezetéket sikerült elzárni és eloltani. A tűz azonban továbbterjedt az avarra, nádasra, és több szénabála is lángra kapott. Most ezeket oltják a szakemberek, akik valószínűleg még órákig a területen lesznek, hogy az esetleges fellobbanásokat megelőzzék.

A rendőrök teljes szélességében lezárták a 42-es számú főút, Püspökladány és Báránd közötti szakaszát, és a közlekedőket a 4-es számú főúton, Kaba irányába, a 3407-es és 4801-es számú utakra terelik.

Fotó: Győri Péter, Püspökladány

Forrás: dehir.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: