Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy “mi vagyunk Európa jövője”…

…, és “készen is állunk erre a küldetésre” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.

A prágai Nemzeti Múzeumban tartott rendezvényen a kormányfő beszédében kiemelte: mi közép-európaiak 30 éve megmutattuk, hogy “hazánkért és Európáért nemcsak meghalni, de élni és dolgozni is tudunk”. Már nemcsak sorsunk, de céljaink is közösek, “a közép-európai országok együttműködése a közép-európai emberek szívébe van írva”, ezért az előttünk álló évek Közép-Európa, a V4 sikereiről fognak szólni – vélekedett.

A miniszterelnök felidézte: a nyolcvanas években a magyar fiataloknak a cseh és a lengyel antikommunista ellenállás volt a példa, amelynek segítségével a magyarok is hozzákezdtek a kommunista rendszer lebontásához. Úgy vélte, ma már világos, hogy ” ’68-asnak lenni gyökeresen mást jelent Nyugaton és Közép-Európában”.

A nyugati ’68 felszámolná a szabad nemzetállamokon és keresztény kultúrán nyugvó európai világot, ezzel szemben “a mi ’68-unk” éppen ezek visszaszerzését és megvédését akarj – fogalmazott.

Orbán Viktor szerint arra van szükség, hogy saját közép-európai életünket élhessük, hogy tisztelhessük és megvédhessük családjainkat, élvezhessük szabadságunkat, szerethessük hazánkat és büszkék lehessünk nemzetünkre – sorolta.

A közép-európaiaknak van saját nyelvük, a szabadság, a függetlenség és az egymás iránti szolidaritás nyelve. Ez a nyelv az európai népek nagy családjában önálló és határozott hangot ad nekünk, és ennek köszönhető, hogy Közép-Európa ma nemcsak földrajzi fogalom, hanem politikai, gazdasági és kulturális valóság – hangoztatta a miniszterelnök.

Egy nappal a megemlékezés előtt több mint 200 ezer ember tüntetett Prágában Andrej Babis lemondását követelve; mondván, hogy nem szabad megengedni, hogy náluk is a magyarországihoz hasonló helyzet alakuljon ki.

Gazdaságilag így teljesítünk:

2008-ban a magyar GDP/Fő a német 34,8%-a volt

2018-ban a magyar GDP/Fő a német 33,06%-a volt

2019-ben a prognózis szerint a magyar GDP/Fő a német 32,2%-a lesz.

Az ne tévesszen meg senkit sem, hogy szárnyaló magyar és stagnáló német gazdaságról beszél a propaganda, a magyar gazdasági növekedés az a gyengülő forintban értendő, míg a német az Euroban.

A diktatúrákra jellemző, hogy mindig szárnyaló helyi gazdaságot hazudtak, miközben valójában leszakadtak a világtól.

Ez ment Rákosi és Kádár idején, és ez megy ma is, de a számok leleplezik a propagandát.

 

“hazánkért és Európáért nemcsak meghalni, de élni és dolgozni is tudunk”. – mondta Orbán…

Mikor “halt” meg Orbán a hazáért? Még egy nemzeti ünnepen se mer a tömeg elé kiállni, mert “drágább rongy élete, mint a haza becsülete..”
Igen, a miniszterelnök él. Méghozzá jól él! És nem csak ő, lányai, veje, apja, Mészáros, s mindazok, akik őt szolgálják.
Dolgozni? Mióta munka a törvényes szintre emelt lopás?

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: