Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kenderesre látogatott és virágot vitt Horthy Miklós sírjára Lázár János…

A képviselő szerint Horthy hős katona és igaz magyar hazafi volt, akire főhajtással kell emlékezni.A fideszes országgyűlési képviselő az erről szóló videót a Facebook-oldalára töltötte fel.

 

 

A politikus szerint Horthy Miklós száz évvel ezelőtt “bajtársaival és szövetségeseivel megmentette Magyarországot”. “Hős katona volt, igaz magyar hazafi, akire főhajtással kell emlékeznünk” – tette hozzá. Horthy Miklósra bevonulásának 100. évfordulójára emlékezett a Mi Hazánk mozgalom 500 tagja is Budapesten, fáklyás felvonulásukat antifasiszta ellentüntetők fogadták.

Lehet Lázár már nem emlékszik? Horthy = Trianon, majd 3 millió koldus, II. VH 1 millió halott, a nemzeti vagyon 50 %-a veszett oda, és a nyakunkra hozta a ruszkikat és komcsikat.

Kertész Ákos jól megfogalmazta: Horthy háborús bűnös volt, és csak Sztálin közbenjárására kerülte el, hogy a vádlottak padjára ültessék Nürnbergben, pontosan azért, mert Sztálin nem akart mártírt csinálni egy népszerű figurából abban az országban, amelyet Jaltában és Potsdamban már a szovjet övezethez csatoltak. Horthy egymillió ember haláláért felelős. Mindenben kiszolgálta a nácikat. Azzal, hogy a német megszálláskor nem mondott le, mintegy ernyőt tartott a végső megoldás zavartalan lebonyolítása, a zsidóság halálgyárba hurcolása fölé. Az ő engedélyével állították a magyar közigazgatást, a teljes infrastruktúrát a népirtás szolgálatába.

Eichmann, a zsidótlanítást irányító birodalmi megbízott többször is megjegyezte, hogy a végrehajtó szervek kollaborációja sehol nem ment olyan simán és szervezetten, mint Magyarországon. Azzal, hogy a helyén maradt, a kormányzó azt a látszatot keltette, hogy minden törvényes, a zsidók elszállítása éppúgy, mint a zsidó-vagyon kisajátítása. A zsidók számára azt az illúziót keltette, hogy megvédi őket.

A nácikkal szembe lehetett volna szállni. Lehetett volna emelt fővel tisztességes emberként, igazi hazafiként, hősként, akár meg is halni. De Horthy gyáva, gyenge, jellemtelen, szolidaritásra, empátiára képtelen, ostoba fráter volt, aki nem tudott mást, mint megjelenni. Elegánsan, magyar úriemberként, snájdig katonatisztként ellentengernagyi egyenruhában megjelenni. Lovagolni, úszni, teniszezni és bridzsezni – azt igen! De országot vezetni? Soha! Nem is akart. Csak sodródott. És a körülményekre mutogatott. De a rangot, azt imádta! Ha már egyszer belehuppant a kormányzói székbe, nem tudta elképzelni magát hatalom nélkül. A nácik kiszolgálása árán is meg akarta őrizni azt a kormányzói széket. Maga hajtotta végre azt, aminek a veszélyére hivatkozva hatalomban maradt. A zsidókat egyszerűen eladta a náciknak. Ha Magyarország nem szolgálja ki olyan buzgón a németeket, akkor nem tudták volna a népirtást ilyen olajozottan, és ezekben a méretekben végrehajtani.

Az auschwitzi parancsnokság többször kérte a magyar szerveket, hogy csökkentsék az élőanyag szállításának ütemét, mert a halálgyár nem győzi a földolgozást, állandó torlódással küzdenek.

Horthy éppen annyira államférfi amennyire Bécs veszélyes város. Lázár János videóművészete új színt hoz a politikai kulturálatlanságba. A videóval nyaljuk magunkat vissza a hatalomba – akcióművészet szép darabja. Tudjuk, parancsra tette. Ebben az a nagyon szomorú, hogy Lázár nem az átlagos idióta, hanem fel tudja mérni a tettei súlyát… Az ön élete sem könnyű János…

Forrás: HVG / Facebook / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: