Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Szocialista Párt az országos sajtószolgálathoz eljuttatott dokumentumában közölte, tudnak arról a titkos kormányhatározatról, ami beláthatalan következményekkel járhat.

Az MSZP szerint  a Fidesz ezzel a titkos kormányhatározattal küld még több embert a halálba -írja drámai hangvételű közleményében a párt.

Mint fogalmaznak: az Orbán-kormány ismét bebizonyította, hogy egyáltalán nem érdekli a betegek gyógyulása, hiszen a hatalmas orvoshiány ellenére titkos kormányhatározatban rendelt el létszámstopot a kórházakban.

Mindezt annak tudatában teszi, hogy már eddig is több mint 46 ezer ember idő előtti halálát okozta az ámokfutása az egészségügyben, hiszen 10-ből 8 haláleset megelőzhető lenne, ha a betegek időben megfelelő ellátást kapnának.

A teljesen értelmetlen titkos döntés mögött az húzódhat meg, hogy a létszámstop nemcsak az egészségügyre fog kiterjedni, hanem az egész közszférára, amivel a Fidesz az év végi létszámstatisztikákat akarja így kozmetikázni.

Ha valóban erről van szó, akkor ennek a lépésnek emberéletekben mérhető következményei lesznek.

Az MSZP követeli, hogy azonnal állítsák le a létszámstopot és hozzák nyilvánosságra a titkos kormányhatározatot. Kásler miniszternek pedig meg kell válaszolnia a kérdést: valóban a jó létszámstatisztikák miatt kell még több embernek meghalnia?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Újabb megszorítást leplezett le az MSZP – Orbánék ismét ordenáré módon hazudtak az embereknek

Az MSZP szerint januártól túladóztatná az autósokat a Fidesz, mivel egy liter benzin esetében 16,5 forinttal, egy liter gázolajnál 18,6 forinttal több adót szedne...

Kínos kérdések merültek fel a tárgyalóteremben: Újra felmerült Varga Judit neve a Völner-Schadl perben

Kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott tovább  a Schadl-Völner nevével fémjelzett korrupciós botrány tárgyalása. F. Vivien, a vád koronatanúja kerül a bíróság elé - számolt...

Fontos: Hatalmas bajban lesznek a nyugdíjasok a szakértő szerint

Farkas András nyugdíjszakértő a Portfolio.hu-nak nyilatkozva rámutatott: a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlannak bizonyul, jellemző rá a kaotikusság és az átláthatatlanság. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ)...