Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Alkotmánybíróság 2016. márciusában megállapította, hogy a közpénz attól még nem veszíti el közpénz jellegét, hogy Matolcsy Györgyre van bízva.

Ezzel párhuzamosan Dr. Tóth Bertalan és Burány Sándor közérdekű adatigénylési pereket nyertek a Dr. Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bankkal, illetve a Magyar Nemzeti Bank által alapított Pallas Athéné alapítványokkal szemben.

Az MSZP itt hozza nyilvánosságra-az MNB és a Pallas Athéné alapítványok botrányos közpénzfelhasználásainak átvilágítását sürgető dokumentumokat, valamint az egyes kiperelt közérdekű adatokat, több részletben.

Dr. Tóth Bertalan 2016. április 26-ai vezérszónoki felszólalásában 6 pontos intézkedési tervet jelentett be.

Dr. Tóth Bertalan vezérszónoki felszólalása az Országgyűlésben 2016. április 26.

Az erről szóló jegyzőkönyv részletet itt érheti el.

Az intézkedési tervnek megfelelő megkeresések az alábbiakban találhatók:

  1. Az Állami Számvevőszék jogkörének bővítése és ellenőrzésének kezdeményezése a Pallas Athéné alapítványok és az általuk alapított cégek közpénzfelhasználásával kapcsolatban.

Dr. Tóth Bertalan és Burány Sándor által benyújtott javaslat A Magyar Nemzeti Bank által létrehozott alapítványok és gazdasági társaságok ellenőrizhetőségének megteremtése érdekében az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény módosításáról: http://www.parlament.hu/irom40/10405/10405.pdf

Dr. Tóth Bertalan és Burány Sándor által benyújtott országgyűlési határozati javaslat az Állami Számvevőszék felkéréséről a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott alapítványok és gazdasági társaságok ellenőrzésének lefolytatására:http://www.parlament.hu/irom40/10406/10406.pdf

  1. A Költségvetési bizottság vizsgálatának előkészítése a monetáris finanszírozás tilalmára vonatkozó szabályok betartásával kapcsolatban.

Burány Sándornak, mint a Költségvetési bizottság elnökének, a levelei elérhetőek az alábbi linkeken:

  1. Az ügyészség törvényességi ellenőrzési eljárásának kezdeményezése a Pallas Athéné alapítványok működésével kapcsolatban.
  1. Közérdekű bejelentések a Pallas Athéné alapítványok közbeszerzési törvényt sértő működése miatt.
  1. Parlamenti vizsgálóbizottság felállításának kezdeményezése az MNB alapítványait terhelő közbeszerzési kötelezettség elmulasztása körülményeinek feltárására és a közpénzkezelési szabályok elmulasztása miatt.
  2. MNB által alapított alapítványoktól kiperelt dokumentumok:
  1. MNB-től kiperelt dokumentumok

Az MNB Növekedési Hitelprogram kommunikációjával kapcsolatos határozatok, szerződések:


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: