Ennyire meghatót sosem olvastál: egy budapesti kislány levelet írt Karácsony Gergelynek


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

A napokban levelet kaptam Kingától, egy budapesti gyermektől. – írja a Főpolgáremster.

Ebben a levélben arra kér, hogy nevezzem át az Astoria metrómegállót Angyalkára.Az átnevezés szükségességét egy mellékelt rajzzal is illusztrálta. Budapest főpolgármestereként úgy gondolom, hogy egy ilyen kérést nem hagyhatok megválaszolatlanul.

Kedves Kinga,

Tökéletesen megértem, hogy van olyan metrómegálló, aminek a neve nem tetszik neked. Hidd el, nekem is van ilyen. Sajnos az Astoriát mégsem fogom tudni átnevezni.

Ennek több oka is van, az egyik legfontosabb, hogy az Astoria szálloda előtt az 1956-os forradalomban fontos események történtek, ami előtt mi, budapestiek szeretünk tisztelegni.

Erről egyszer majd te is többet fogsz tanulni a suliban.
Leveled mégis sokat jelent nekem. Abban bízom, hogy hozzád hasonlóan más budapestiek is mindig el merik majd mondani, ha szeretnének valamit tőlem, akkor is, ha ezeket a kívánságokat nem mindig fogom tudni valóra váltani.

Ezért ki is fogom tenni a levelet a még mindig elég üresen álló könyvespolcomra az irodámban. Köszönöm, hogy segítesz kicsit otthonosabbá varázsolni a dolgozószobám.


És még valami: nekem mostantól már Angyalka is lesz az Astoria. Ezért is hálás vagyok 🙌 😉


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük