Schmitt Pál - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A nemzet sportolói arra kérik Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által Budapestnek ítélt 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez – tájékoztatta a nemzet sportolói nevében Schmitt Pál szombaton az MTI-t.

A közlemény szerint a Nemzet Sportolója címet viselő

Balczó András,
Hammerl László,
Ivánkay Mária,
Kamuti Jenő,
Kárpáti György,
Keleti Ágnes,
Magyar Zoltán,
Portisch Lajos,
Rejtő Ildikó,
Schmitt Pál,
Székely Éva és
Varga János aggodalommal figyeli a világbajnokság megrendezésével kapcsolatos híreket.

Meggyőződésük, hogy a nagy világversenyek rendezése nemcsak Magyarország jó hírét kelti, hanem fokozza a fiatalok érdeklődését a sport iránt, és a magyarok jó szereplésén keresztül hozzájárul az egészséges hazaszeretet erősítéséhez is – írta.

Hozzátette, Budapest ebben az évben Európa sport fővárosa volt, és bizonyította azt is, hogy a legkülönbözőbb sportágakban képes nagy versenyeket rendezni.

Büszkék vagyunk rá, hogy szeretett fővárosunk, Budapest és más nagyvárosok is az országban számos nagy világverseny megrendezésével hozzájárultak hazánk jó híréhez, nemzetközi megbecsültségéhez – olvasható a közleményben. Arról, hogy lesz-e atlétikai stadion, és így atlétikai vébé 2023-ban, Budapest új vezetése dönt, még novemberben egy közgyűlésen. Amikor Karácsony Gergely főpolgármester a héten Orbán Viktornál járt egy kormányülésen, időt kért az ügyben.

Orbán Viktor ezt követően pénteki rádióinterjújában azt mondta, sok fájdalmas dolgot kellett lehúznom (az elképzelt fejlesztések listájáról – a szerk.), nem volt kellemes ez a délelőtt, álmokat kell feladni.” Kifejezetten az atlétikai stadionról azt mondta Orbán, várnak Karácsonyra és a közgyűlés döntésére. Sokan megmozdultak az ügyben a miniszterelnök szerint, Baji Balázs atléta kezdeményezére utalt ekkor a miniszterelnök. „Izgalmas hetek előtt állunk” – mondta akkor Orbán. (Megjegyezzük, Debrecen korábban jelezte, készek befogadni a vébét, de ehhez a nemzetközi szövetség döntése is kell.)

Véleményem szerint először tegyék rendbe az egészségügyet és az oktatást. Oldják meg az ovit és bölcsit. Tegyék rendbe a tömegközlekedést és az utakat. Oldják meg, hogy az ingázók letehessék a járművüket Budapest közig. határán. Ha ezzel megvannak akkor lehet értelmetlen presztízsberuházásokról alkudozni. Amíg nincs meg, nincs alkupozíciójuk!

Mondjuk én sem tudnék észérveket hozni a vb mellett… Ha meg nincs, akkor jönnek az ilyen falvédőszövegek. Azt mégsem írhatják, hogy ha nincs vb akkor miből lopjon a maffia, ezek ugyanis ahhoz is gyengék, ezek csak tartják a markukat a járadékért.
Amúgy egyszer szívesen olvasnék Schmitt Pálról olyasmit, hogy egyhavi járandóságát (több millió forintról beszélek) odaadta ételosztó szervezeteknek, sőt, ő maga is osztott ételt a Blahán…

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: