Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem véletlen, hogy a két diktátor megtalálja a hangot egymással.

Valahogy úgy alakult, megjött a hangja Orbánnak közvetlen azután, hogy a török elnök Magyarországon járt. Orbán szerint akik meg akarják buktatni Erdogant, valójában bevándorláspártiak.

Törökország nélkül nem lehet megállítani a Magyarország és Európa felé tartó milliós migránsáradatot, ezt azonban az ellenzék nem tudja felfogni, nem akarja megérteni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután előző nap Budapesten tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel. – írja a Népszava.
A baloldali lap szerint csak és kizárólag a bevándorláspárti erőknek érdekük, hogy eltávolítsák Erdogan elnököt a székéből, mert ha Törökországban nincs erő, egyensúly, biztonság, kiszámíthatóság, rend, akkor nem fogják megállítani a migránsokat, és megvalósul „a bevándorláspárti erők álma”, milliós tömegben érkeznek majd migránsok Európába.
Soros György ezt meg is írta a „híres tervében”, amely szerint évi egymillió migránsra van szüksége Európának – tette hozzá Orbán.

Orbánnak fájt, hogy álmokat kellett feladnia

„Érzékeny veszteséget szenvedett el a Fidesz az önkormányzati választáson” – ismerte el Orbán, aki szerint ez is mutatja, hogy az ellenzéket komolyan kell venni, még akkor is, ha oktalanul diktatúrát kiáltanak, amelynek legékesebb cáfolata épp az önkormányzati választás eredménye.

Karácsony Gergely azonban „szerencsére nem játszott diktatúrásdit” – mondta Orbán az új főpolgármesterrel folytatott megbeszélése kapcsán. Orbán szerint Budapest nem csak egy város, hanem a nemzet szíve, „olyan, mint a zsidóknak Jeruzsálem”, és ezt érti Karácsony is, még ha sok, Orbán szerint fontos fővárosi fejlesztési projektről le is kellett mondania. „

Visszajött a régi baloldali kormány összes embere, most meg kell állapodni egy fejlesztési listában” – mondta Orbán, hozzátéve: fájt, hogy több tételről le kellett mondania, például a Liget kapcsán, amely „a nyugati világ legnagyobb” kulturális fejlesztése lett volna.

„Álmokat kellett feladni” – mondta a projekt visszavágása kapcsán, amelyeket a fővárosi közgyűlés támogatása híján nem folytathat.

Sajnálja, hogy „le kellett húznia a listáról” az Új Nemzeti Galéria felépítését, a Magyar Innováció Háza és a városligeti színház visszaépítését. Örült viszont, hogy Karácsony a Regnum Marianum templom visszaállításának tervével „megengedőbb volt”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: