Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A morális helyzetre való tekintettel mond le Borkai Zsolt, Győr polgármestere, úgy véli, karaktergyilkosság áldozata lett. Borkai egy nyílt levélben jelentette be döntését, melyet a Gyorplusz.hu hozott nyilvánosságra.

Borkai azt írta, közgyűlés alakuló ülésén a mandátumát még átveszi, majd péntek 16 órai határidővel mond le. – írja a HVG.

Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Szeretem Győrt, ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel hátráltatni a város további fejlődését.

Borkai szerint “a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó is ellenőrizetlenül átvett”. “Sajnos az online felületeken és a közösségi médiában megjelenő információkat – annak igazságtartalmát meg sem kérdőjelezve – sokan tényként kezelik” – írta.

Az ellene felhozott vádak közül a drogozást és a korrupciót tagadta. Azt is hozzátette: a horvátországi utazáson saját költségén vett részt. Úgy fogalmazott:

“Egy általam valóban elkövetett, elsősorban a családomat megbántó cselekedetemre építettek rá minden hazugságot, hogy az hihető legyen.

Amit valóban tettem, arra nem vagyok büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnem, aki e miatt csalódott bennem. Sokszorosan megbűnhődtem érte – de minden más mocskolódás alaptalan rágalom.”

Borkai azt állítja, saját zsebből fizette a horvát utat, azonban a hvg.hu többszöri kérdésére sem volt hajlandó elárulni, az út mennyibe került és ő mennyit adott bele. Megnéztük a vagyonnyilatkozatát, az alapján nem él nagy lábon Borkai.

Forrás: HVG


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: