Friss! – Megalakult a fővárosi közgyűlés, megvannak kik is lettek Karácsony emberei


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Megalakult a közgyűlés – rekordszámú tömeg előtt, megválasztották az új főpolgármester-helyetteseket is már

Az új főpolgármester-helyettesek:

Gy. Németh Erzsébet (DK) a humán területekért,
Tüttő Kata (MSZP) a városüzemeltetésért,
Dorosz Dávid (Párbeszéd) a klímavédelemért
Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) az átláthatóságért, a részvételiségért, az innovációért és a fenntartható fejlődésért,
Kiss Ambrus pedig a pénzügyekért, a városháza üzemeltetéséért felel.A testületi ülés jelenleg is tart. 70 százalékos többséggel elfogadták már azt is hogy Tarlós István korábbi főpolgármester részére a törvény alapján járó háromhavi illetménynek megfelelő összegű végkielégítésen felül további végkielégítést fizessen a főváros.
A fővárosi közgyűlésnek 33 tagja van: a főpolgármester, a 23 kerület polgármestere és 9 képviselő kompenzációs listáról. A kompenzációs listáról 6 mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP, 3-at pedig a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP.

Az új testület tagjai: a nyertes polgármesterek: V. Naszályi Márta (1. kerület), Őrsi Gergely (2. kerület), Kiss László (3. kerület), Déri Tibor (4. kerület), Szentgyörgyvölgyi Péter (5. kerület), Soproni Tamás (6. kerület), Niedermüller Péter (7. kerület), Pikó András (8. kerület), Baranyi Krisztina (9. kerület), D. Kovács Róbert Antal (10. kerület), László Imre (11. kerület), Pokorni Zoltán (12. kerület), Tóth József (13. kerület), Horváth Csaba (14. kerület), Németh Angéla (15. kerület), Kovács Péter (16. kerület), Horváth Tamás (17. kerület), Szaniszló Sándor (18. kerület), Gajda Péter (19. kerület), Szabados Ákos (20. kerület), Borbély Lénárd (21. kerület), Karsay Ferenc (22. kerület), Bese Ferenc (23. kerület)

A kormánypártok kompenzációs listájáról: Bagdy Gábor (korábbi főpolgármester-helyettes), Láng Zsolt (a 2. kerület volt polgármestere), Hassay Zsófia (a 6. kerület volt polgármestere), Nagy Gábor Tamás (az 1. kerület volt polgármestere), Ughy Attila (volt 18. kerületi polgármester, aki Tarlós István lemondott mandátumát kapta meg), Pintér Gábor (a 15. kerület polgármesterjelöltje, aki Wintermantel Zsolt lemondott mandátumát kapta meg).

Az ellenzéki kompenzációs listáról: a szocialista Tüttő Kata, a DK-s Gy. Németh Erzsébet és a momentumos Havasi Gábor

Forrás: 8.kerulet.ittlakunk.hu
 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük