Több mint botrány! – Tízezrek halnak meg évente, holott megelőzhető lenne


Kórház, képünk illusztráció - Fotó: iStockphoto
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Napjainkra már-már elkoptatott frázissá vált, hogy a magyar egészségügyi ellátórendszer az összeomlás szélén áll. Ezt ma már az is jól tudja, aki tíz éve nem volt orvosnál, annyira mindennapossá váltak a sürgősségi osztályokon tapasztalható káoszról, az esetenként több éves várólistákról, az ijesztően gyakori kórházi fertőzésekről, a komplett kórházi osztályok bezárásáról, illetve mindenekfelett az egész alapellátás alulfinanszírozottságáról szóló, riasztóbbnál riasztóbb hírek.

Kihasználatlanul áll egy fővárosi rendelő, miközben több hónaposak a várólisták
Hiába jelentkezett a 13. kerületi rendelő, hogy több beteget is ellátnának, azt mondták nekik, nincs rájuk szükség.

A jelenlegi műtétszámuk kétszeresét el tudná végezni a 13. Kerületi Egészségügyi Szolgálat szakrendelője. A kerületi önkormányzat évente több száz millió forintból korszerűsíti a rendelőt, ahol a szabad szakember-kapacitás mellett olyan készülékek – CT- és MR-vizsgáló – is működnek, amelyek más szakrendelőkben alig találhatók.„A főváros akut ellátásában való részvételre is alkalmas lenne a centrum” – nyilatkozta az RTL Klub Híradójának dr. Herztka Péter főigazgató-főorvos. Azt mondta, évi több ezer államilag finanszírozott ellátást tudnának vállalni, az állami egészségbiztosító viszont nem tart igényt rájuk. Ők azt állítják, nincs szükség a szakrendelő kapacitására.

Ennek ellentmond, hogy átlagosan 2-3 hónaposak az MR-vizsgálatok várólistái. Az állami egészségbiztosító erre a felvetésre nem reagált.

Forrás: nlc

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük