Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem leányálom manapság fideszes képviselőnek lenni az unióban – vélekedett Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában
“Ha sikerül megszerezni a bővítési portfóliót, akkor a keleti partnerség ügyében szoros együttműködésünk lesz Azerbajdzsánnal és a tagsági tárgyalás ügyében pedig Törökországgal (…) Örömmel állunk az Önök rendelkezésére, hogy segítsük az Önök törekvéseit.” – mondta Orbán.

Mindez azért nagyon gáz, mert az EU alapokmánya szerint, ha valaki biztosi kinevezést kap, megszűnik kötelezettsége az országával szemben és addig, amíg a poszt birtokosa csak a közösség érdekeit szabad szem előtt tartania. Ezt eddig valamennyi biztosunk – Navracsics Tibor is – betartotta.

Ursula von der Leyen szűrőjén keresztül ment Várhelyi Olivér jelöltsége az uniós biztosi posztra. Dobrev szerint azonban nem sikerült olyan embert elfogadtatnia a kormánynak, aki azonosult a kabinet politikájával, így egy brüsszeli bürokratát jelölt Orbán Viktor.
Közben a portfólióról még mindig nincsen döntés, de a miniszterelnök Türk Tanácsban elhangzott mondataival szinte biztos, hogy nem fogja megkapni a bővítésért felelős portfóliót…

Nem leányálom manapság fideszes képviselőnek lenni az unióban – vélekedett Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a riport végén.

Forrás: Városi Kurír


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: