Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Valamit sürgősen tenni kell, mert baj lesz!

Egy ekkora széles szöetséget egyben tartani nem könnyű az ellenzék valamennyi pártja azonban erre kapott felhatalmazást a választóktól. Ez most nem szeretem, nem szeretem kérdése kell hogy legyen.

Több helyen tapasztalni a fővárosban, hogy különálló frakciók alakulnak az önkormányzatokban, kirekesztve az MSZP és a DK képviselőit ezekből az egységes ellenzéki frakciókból, mondván, hogy ez a két párt a régi baloldalt képviseli.

Ilyen például Kispest, ahol a Párbeszéd, a Momentum és az LMP képviselőiként alkotnak majd közös frakciót, és  MSZP-DK frakcióval akarnak valamilyen furcsa megállapodást kötni annak érdekében, hogy a többség fennmaradhasson.

Pesterzsébeten a Momentum ugrott ki az elleznéki egységforntból, mondván hogy a baloldai többség első döntése a saját fizetésemelésük volt, miközben mindenki tudja, hogy a tiszteletdíjakról az első testületi ülés dönt – naná, hogy akkor döntöttek róla. Mielőtt valaki azt hinné, hogy óriási pénzeket vágnak zsebre a képviselők Pesterzsébeten: körülbelül nettó 310 ezer forint lesz a képviselők fizetése.

Zuglóban szintén egymásnak ment az ellenzék, ahol Horváth Csabát támadja a Mometnum SZMSZ ügyben, erről bővebben itt olvashatnak.

Nekem bevallom őszintén országos stratégiának és pártlogikának tűnik mindez. Arról van szó, hogy egyes pártok az egység helyett az ellenzék megosztására törekszenek azért, hogy egy fél pillanatig jobb színben tűnjenek fel. Ennek érdekében “ügyeket lreálnak” ami a sajtóban eladható. Egyesek arra játszanak, hogy megint ki kivel nem tud egy asztalhoz ülni.

A porbléma mindezzel csak annyi, hogy a választóknak elege van ebből a játszmából. Bármennyire tetszik vagy nem az ellenzéki szavazók az egységre nem pedig a kétségre szavaztak akkor, amikor az ellenzék megnyerte az önkormányzati választásokat.

Nem fintorogni kell, hanem dolgozni. Nagyon rossz vége lesz annak, ha az ellenzék nem tanulja meg azt a leckét, amit a választók és az élet 9 éve magyaráz nekik.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: