Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az emberminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában szép számban előforduló, nyilvánvalóan önellentmondásos, hazugságai mentén beszélt az új politikai kultúra bevezetéséről Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, szerda este az ATV Egyenes beszéd c. műsorában.

A súlyossá vált oktatási helyzettel kapcsolatban, reagálva arra, hogy a miniszter egyszerre tagadja pedagógushiányt és emeli ki a hatalmas mennyiségű pedagógus álláshirdetést.

Kunhalmi elmondta „Nincs tisztában a realitásokkal a miniszter. Attól még, hogy ő tagadja, ez a probléma létezik, és egyre fokozódik, egyre súlyosabb lesz.

Továbbra is megvan a 3500-4000 fős pedagógushiány országosan és rendszerszinten, ezt nem is ismerheti be nyilván, mert akkor világosan látszana, hogy megbukott a kormány politikája. (…) A béremelést elcsalták, az infláció megeszi a tanárok bérét is, (…) a derékhadat agyondolgoztatják, meg úgy nagyjából mindenkit látástól-vakulásig!”

A képviselő arról is beszélt, hogy a fideszes kormány autoriter véleménydiktatúrájával szemben új, plurális, integratív politikai kultúrát hoznak be az MSZP és szövetségesei.

„A kormány politikája kifelé az újságírónak, illetve általában kifelé azt mondja, hogy nincs véleménydiktatúra, ugyanakkor nagyon is van diktatúra minden szinten” – mondta Kunhalmi reagálva az MTA elnök-várományosa, Freund Tamás bocsánatkérésére azért a nyilvánosságra került leveléért, amiben gyakorlatilag sárba tiporja saját kollégáit, a társadalomtudósokat, „akiktől szerettünk volna megszabadulni”.

A CEU elzavarása is a véleménydiktatúráról szól, „ne mételyezzék meg a fiatalokat” idézte a képviselő ismét a korábbi autoriter rezsimekből is ismert tipikus diktatórikus és nemzetmegosztó szólamokat.

A megosztó stílus helyett a szocialista oktatáspolitikus az MSZP által indított új politikai kultúrát támogatja, amire saját kerületéből is hozott példát. „Egy csomó pénz ment el nálunk, a XVIII. kerületben, propagandára, és az új polgármester – ma volt az alakuló ülés – elmondta, hogy nem propaganda kell, hanem kell egy olyan önkormányzati lap, amelybe mindenki belefér!”

Kunhalmi megemlítette azt is Pikó András, VIII. kerületi polgármester, a Trianon-emlékművet megtartó nyilatkozata kapcsán, hogy mindenkiben kell, hogy legyen a honfitársai véleményét integráltan látó belátás, mindemellett a Szabadság-téri történelemhamisító emlékmű esetét problémásabbnak titulálta.

„Karácsony Gergely azt mondta, hogy szíve szerint elvitetné, mert történelemhamisító, és ma még élő embereknek vájkál az életében. Sértő a hamisítás, mintha ott se lettek volna a magyarok, amikor a holokauszt történt Magyarországon! (…) Egy nemzet akkor tud egészségesen továbblépni – ebben egyetértek Gergellyel – ha a jót és a rosszat is helyén kezeli, a rosszakat pedig megbeszéli a társadalom saját magával, és megpróbálja nem elkövetni a jövőben ugyanezeket a hibákat.”

Kunhalmi hozzátette, Trianonnal ellentétben ez szerinte egy olyan eset, ami senkinek nem váj bele a lelkébe, csak annak, aki meghamisítja a történelmet.

Elmondta, baloldali politikusként ő szíve szerint lebontaná a szobrot, ennek ellenére érti és pártjával együtt támogatja Karácsony Gergely a társadalommal valódi párbeszédet folytató új politikai kultúráját.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: