Vajon készítik már a helyet Grazban Káslernek is? – Ekkora elképesztő hülyeséget miniszter még nem mondott


Kásler Miklós - Fotó: Tháler Tamás
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 337

Az emberi erőforrások minisztere úgy látja, már lecsengőben van a véleménydiktatúra, amikor még volt, aki megmondta, ki tehetséges és ki nem, és jellemzően ugyanazok kaptak támogatást.

Kásler Miklós a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben arról beszélt: Magyarországon nincs szó pedagógushiányról, hiszen megvan a ritmusa annak, hogy a tanárok milyen periódusokban mennek nyugdíjba, de ezek kiszámíthatók, a tanárképzés pont a nyugdíjba vonulók pótlására szolgál, és ez így is történik.

Arra szoktak hivatkozni a létszámhiány kapcsán, hogy sok az álláshirdetés, de gondoljunk bele: a pedagógus is költözik, családot alapít, és életének számos változása indokolhatja, hogy intézményt vált. Ám ez nem feltétlenül jelent szakemberhiányt, emellett az utóbbi időben csökkent a tanulók létszáma – mondta a miniszter.A Nemzeti alaptanterv (NAT) jövő évi bevezetéséről Kásler azt mondta: várhatóan ősszel megszületik erről a kormánydöntés, és ezután “elkezdődhet a tankönyvek átdolgozása”. Az új NAT-otfelmenő rendszerben vezetnék be, először az 1., 5. és 9. évfolyamokon, de csak az 5. és 9. évfolyamosok tankönyveit kell átdolgozni, ezért tarthatónak látja a határidőt.

Az orvosok elvándorlásáról a miniszter azt mondta, a világon mindenhol van orvoshiány, nálunk harmadával csökkent azok száma, akik külföldön akarnak dolgozni, és már elindult a visszaszivárgás is.
A kultúra finanszírozásával kapcsolatban arról beszélt, a taorendszerrel együtt megszűntek a visszaélések is, most pályázni lehet, “teljesítményen és értékeken alapuló finanszírozást vezettünk be”.

atv.hu


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 337
  • 337
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük