Dr. Gurmai Zita
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A idősek tisztelete nem csupán jólneveltség, hiszen ők alapozták meg a jelenünket.

Megbecsülésük pedig nem merülhet ki csak szavakban! Többek között erről beszéltem ma a Nyugdíjasok Országos Képviseletének konferenciáján, melyet az idősek hónapja alkalmából rendeztek.

Sajnos a Fidesz-kormány semmilyen szinten nem biztosítja az emberhez méltó időskor feltételeit: a szétrombolt egészségügy, a sokszor megalázóan kevés nyugdíj, a hiányzó szociális biztonság sokszor emberhez méltatlan helyzetekbe kényszeríti az időseket. Mi baloldaliak tudjuk, mit kell majd tennünk: olyan nyugdíjszámítás kell, ami követi a gazdasági növekedést, valamint a bérek és az árak változásait!

Nem szabad tovább tiltani a nyugdíj melletti munkavégzést! Vissza kell adni a rokkantnyugdíjasok ellátását és kedvezményeit, és emelni kell a nyugdíjminimumot is! Az MSZP javaslatcsomagja a nyugdíjasok megbecsülésének és az idősek szociális biztonságának megteremtéséről ott van a Parlament előtt. Tudjuk, hogy a Fidesz nem fogja támogatni, de ha önök mellénk állnak, akkor meglesz a támogatottságunk ahhoz, hogy mindezt véghezvigyük! – írja friss bejegyzésében Gurmai Zita a közösségi oldalán.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: