Janos Ader, the President of Hungary, during the press conference with the participation of the four Presidents of Visegrad Group in Rzeszow's Grand Hotel. On Saturday, 15 October 2016, in Rzeszow (Pologne), Image: 302908958, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP szerint Áder János megüzente az összes korrupt fideszes politikusnak és oligarchának, hogy nyugodtan folytathatják a lopást, mert továbbra is lesz, aki megvédi őket a börtöntől.

Az ellenzéki párt szerint Polt Péter akinek az elmúlt 9 évben is csak ez volt az egyetlen dolga ezután is tovább teékenykedhet hatékonyan.

Egy normális demokráciában Polt Péter, a Fidesz által elkövetett bűncselekmények eltussolásáért, a közreműködésért a jogállam leépítésében és Magyarország kirablásában nem újabb hivatali kinevezést, hanem hosszú börtönbüntetést kapna.

 

Az MSZP szerint nemcsak az ügyészségre, hanem egész Magyarországra nézve szégyen, hogy Polt Péter továbbra is hivatalban maradhat. – írja közleményében az ellenzéki párt azután, hogy a mai napon kiderült Polt Péter jelenlegi legfőbb ügyészt javasolja ismét a posztra Áder János köztársasági elnök.

Polt Péter kilencéves mandátuma idén decemberben jár le. Az Országgyűlés 2010. december 6-án választotta legfőbb ügyésszé Polt Pétert, aki 2000 és 2006 között egyszer már betöltötte ezt a tisztséget.

A jelenlegi legfőbb ügyész Kovács Tamást követte a poszton, akinek mandátuma 70. életévének betöltésével 2010. december 13-án járt le. Polt Pétert Kövér László, az Országgyűlés elnöke 2010. december 17-én iktatta be hivatalába ünnepélyes országos vezetői értekezleten.

 

Polt Péter 1955-ben született. 1990-1995-ben az Igazságügyi Minisztériumban volt tanácsadó, 1995 és 2000 között az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese volt, 2000 és 2006 között pedig legfőbb ügyész. 2006-tól a Legfőbb Ügyészség büntetőbírósági ügyek főosztályának vezetőjeként dolgozott.

Az 1994-es országgyűlési választásokon fideszes képviselőjelölt volt, mandátumot azonban nem szerzett.

 

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: