Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy templomi fotó, ami mindent elárul a mai magyar politikai, köz- és hitéleti viszonyokról…
Őri László, a baranyai közgyűlés fideszes elnöke Facebook-oldalán találta egy olvasónk a képet. Az iránt érdeklődve küldte el nekünk, hogy szerintünk is problémás-e, amit látunk. Nem mindenki egyenlő? – olvasható a szabadpecs.hu hasábjain.

A Baranyai Református Egyházmegye reformáció ünnepi istentisztelete Csányoszrón – ezzel a “címmel” osztott meg néhány fotót vasárnap Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés múlt héten megválasztott elnöke. Pécs volt fideszes alpolgármestere az egyik olyan ismert pécsi politikus a másik volt alpolgármesterrel, Decsi Istvánnal, és természetesen Hoppál Péter országgyűlési képviselővel, a Fidesz pécsi elnökével együtt, akik gyakorló reformátusok. Hoppál a Pécsi Református Kollégium igazgatója is volt.

Az ünnepi istentiszteletet annak örömén tartották, hogy európai uniós támogatással, egy nagyobb nyertes projekt keretében felújítottak két baranyai református templomot, a magyarmecskeit és a csányoszróit. Ami önmagában nagyszerű hír, kétséget kizáróan. (Még akkor is, ha a “kalap”, amiből a nem egészen 50 millió forint kikerült, a településkép javítását célzó forrást jelöl.)

A fotón azonban annyit látunk, hogy Hoppál Péter és Őri László ülnek egymás mellett, és valószínűleg éppen énekelnek az egyik templomi padban, a VIP-helyen (vagy VIP-sorban), előttük a pad könyöklő része egy szép, feliratos terítővel van letakarva: “Vagyok, aki vagyok”.

Nagyon Fontos Személyek a templomavató ünnepi misén – Fotó: Őri László Facebook-oldala

Az biztos, hogy ez “erős kezdés” az új megyei elnöktől. De, hogy mindez problémás-e? A döntést önökre bízzuk. Szerintünk ettől még Isten előtt minden ember egyenlő és egyformán fontos. A fotó pedig szimbolikus és árulkodó, de nem a hitről vagy a vallásról, és nem a vallásos, hívő emberekről mesél, hanem a jelenlegi magyar politikai, köz- és hitéleti viszonyokról.

VIP, mert az jár a fideszes nagy embereknek még a templomban is. Nehogy keveredjenek az átlaggal, még azt hinnék róluk, hogy ők is csak egy a sok közül. Mindent elmond Hoppálékról a fotó, ők a kiváltságos nagyságosok.

Nekem csak egyetlen kérdésem maradt: Jézus itt csak a második sorba ülhetne??

Forrás: szabadpecs.hu / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: