Nagy a baj: egy elképesztően aljas trükkel döntené be a Fidesz az összes ellenzéki önkormányzatot


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

A káoszteremtés a cél.

Milyen szép politikai narratíva lenne az, hogy ahogy átvette az ellenzék az önkormányzatok tekintélyes és jelentős részét, sorra bénulnak meg a megyei jogú városok és a budapesti kerületek.A jobboldali kánonba beleillene ez a narratíva, melyet aztán a lehető legnehezebben moshatna le magáról az ellenzék. Ez a versenyfutás arról szól, hogy rá lehet-e sütni az ellenzéki vezetésű városokra és kerületekre azt, hogy alkalmatlanok.

Nyílván szép narratíva lenne a jobboldalnak, egy vaskos előkarácsonyi ajándék. Persze arról nem beszélünk, hogy mit tesz ennek érdekében a jobboldal.

Gyakorlatilag egy igen primitív és egyszerű trükköt vetnek be ennek az érdekében. A hiatalokban kulcspozicíóban lévő munkatársak egyik pillanatról a másikra felmondanak. A legtöbb ellenzéki polgármester tehát úgy veszi át a hivatalt, hogy nincsenek benne munkatársak, nincs polgármesteri titkárság, nincs aparátus.

Így előfordulhat, hogy az ellenzéki polgármester technikailag egy üres épület üres irodáját veszi át.

Normálisan ez úgy működik, hogy az átadás-átvétel pillanatában az új polgármester megkapja a futó ügyeket, hiszen nem csak olyan ügyek vannak, amelyeket jogi határidők kötnek, de olyan kötelező feladatok is, mint a kerületi október 23-a megszervezése és sorolhatnánk.
Ez belátható, hogy aparátus nélkül nem megy, de még akkor sem, ha az adott ellenzéki vezetés készült erre a forgatókönyvre.

Hogy mennyire veszélyes csapda ez?


Nemrég megírtuk, hogy Újpesten negyven ember mondott fel egyszerre, és pont egy nappal azelőtt mentették fel őket a munkavégzés alól, hogy az új polgármester elfoglalhatta volna a hivatalát.

Most a Hvg.hu arról ír, hogy a hetedik kerületben sem megy könnyen az átvétel. Niedermüller Péter azt mondta a lapnak, a hivatalban a jegyző és a jegyzői iroda egy emberként állt fel, ez öt ember kiesését jelenti. Ők szakjogászok, akik előkészítik a testületi üléseket, kiesésük érzékeny veszteség – vélte Niedermüller, aki elmondta azt is, hogy az első, alakuló ülést még előkészítik, de november 30-ával mind elmennek.

Felállt emellett a polgármesteri kabinet, ez 8-9 embert jelent, ebben a stábban volt három rendezvényszervező is. A jegyzői jogászokat „ezerrel keressük”, mondta a lapnak Niedermüller.

De szintén ez a helyzet Ferencvárosban, ahol nem csak üres irattartó kartonokat kapott Baranyi Krisztina, de a hivatal kulcsemberei szőrén-szálán eltűntek.

Eddig azonban jól kezeli az ellenzék ezt a csapdát, de ennél aljasabb húzásra nem is vetemedhetett volna a jobboldal.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük