Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kövér László vette a bátorságot ahhoz, hogy október 22-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről üzenje meg a forradalom kitörésének évfordulóját ünneplő országnak…

 

Kövér László vette a bátorságot ahhoz, hogy október 22-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről üzenje meg a forradalom kitörésének évfordulóját ünneplő országnak, hogy ameddig ők lesznek hatalmon, addig Magyarországon nem lesz jogállam.

A házelnök ezzel teljessé tette Orbán Viktor tusványosi beszédét, most már mindenki számára világos lehet, hogy milyen illiberális államot akar a Fidesz.

 

A Magyar Országgyűlés Elnöke, Kövér László nem pályakezdő kisiparos a politika világában, pontosan tudja és érti, hogy mit mondott azon az egyetemen, ahol a jövő rendőr- és katonatisztjeit, főhivatalnokait képzik.

Amelyik demokráciában nem működik a hatalmi ágak szétválasztása, felszámolják a fékek és ellensúlyok rendszerét, ott egyeduralom, önkényuralom jön létre, azaz megszűnik a demokrácia. Ugyanis ez biztosítja, hogy egy demokratikusan megválasztott személy, párt, szervezet ne törjön egyeduralomra, ne számolja fel a demokráciát, ahogy történt ez a weimari Németországban.

 

A fékek és ellensúlyok rendszere a demokráciának olyan, mint az embernek a levegő. Ha nincs, ha elfogy, akkor megszűnik létezni, meghal.

Kövér kedden nem tett egyebet, mint hogy elárulta az 1956-os hősök, mártírok álmát.

Az MSZP kiáll a hatalmi ágak szétválasztása, a fékek és ellensúlyok rendszere mellett, az ’56-osok törekvése, a demokratikus, független, szolidáris magyar demokrácia mellett.

Az MSZP az uniós partnereihez fordul, és megküldi az Európai Néppártnak Kövér Lászlónak a Fidesz Választmányi Elnökének, a Magyar Országgyűlés Elnökének beszédét, amelyben beismeri, hogy semmire sem tartja a jogállamiságot.

 

Tóth Bertalan
az MSZP elnök-frakcióvezetője

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: