Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Donáth Anna a Momentum politikusa az alábbi levelet küldte el az EU csúcsvezetőjének:

Tisztelt Ursula von der Leyen!

Azt feltételezve, hogy az Európai Bizottság körüli, valóban fontos teendői ellátása közepette nem követte részletesen a Türk Tanács Bakuban tartott VII. csúcstalálkozójának programját, engedje meg, hogy tájékoztassam, hogy az említett Bizottság egyik leendő tagja nevében már a magyar miniszterelnök tesz vállalásokat Törökország, illetve Azerbajdzsán felé.

E türk tanácskozáson ugyanis Orbán Viktor kifejtette: ha sikerülne megszerezniük a bővítés- és szomszédságpolitika portfólióját, akkor „a keleti partnerség ügyében szoros együttműködésünk lesz Azerbajdzsánnal, és a tagsági tárgyalás ügyében pedig Törökországgal.

Ha sikerül megszerezni ezt a portfóliót, akkor örömmel állunk az önök rendelkezésére, hogy segítsük az önök törekvéseit.”

Egyszerűbben szólva: Orbán Viktor az ön testületének döntéseivel seftel már most.

Árulkodó, hogy az előző biztosjelölt, a miniszteri és céges ügyei összefonódása miatt is alkalmatlan Trócsányi László bukása után a magyar kormányfő azt közölte: egy „technokratát” jelölnek helyette, nem politikust.

És valóban: Várhelyi Olivér egy utasítható, önálló akarat nélküli irodai alkalmazottnak tűnik már e helyzetben is – hiszen Orbán Viktor nyílt parancsa és üzletelése után nem állt ki cáfolni a saját szolgaságáról szóló bejelentést.

Hallgat, mert ez a dolga. Ma már az is világos, hogy a fideszes oligarchák anyagi érdeke is a bővítési portfólió megszerzése, és ezzel a keleti üzleteik megerősítése.

Tisztelt von der Leyen!

Már a bizottsági jelölések kezdetén felhívtuk a figyelmét, és most ismét aláhúzzuk: a Fidesz-kormány az Európai Unió szétverésén és kifosztásán fáradozik, Putyin és Erdogan készséges szolgájaként működik.

Keleti diktatúrák gyarmatává teszik a magyar nemzetet, és az EU pénzéből, az EU tisztségeit használva törnek az EU ellen. Ha ezt nem hiszi el nekem, a Momentum képviselőjének, higgyen saját pártcsaládjának!

Pontosan az ilyen antidemokratikus, autoriter, tisztességtelen gyakorlatok miatt függesztették fel a Fidesz néppárti tagságát, és vizsgálják most az Ön párttársai Orbán Viktort és kormányát.

Sőt, higgyen az Európai Parlamentnek, ahol ugyanezért kétharmados többség döntött a Sargentini-jelentés elfogadása és a 7. cikk szerinti eljárás megindítása mellett! Higgyen a német kormánypártnak, amelynek a frakcióvezetője arra szólította fel Orbánt: lépjen ki az EU-ból, ha csak bomlasztani akar!

Higgyen a saját szemének: Orbán Viktor még egy el sem fogadott biztos leendő munkáját, az ön által vezetett testület döntéseit árulja az EU-n kívüli, ronda diktatúráknak. Tudja, hogy a Bizottság tagjait nem utasíthatják a delegáló nemzeti kormányok, és mégis, nyíltan hirdeti ennek ellenkezőjét.

Mi Magyarországon lassan egy évtizede küzdünk ennek a gyakorlatnak a megtörésén. Tavasszal az EP-választásokon a magyar szavazók új, aktív szereplőkkel erősítették meg az Európai Parlament ellenőrző funkcióját: ezt a kötelességemet ellátva írok most önnek én is.

Pár napja pedig a fővárosban és sok más településen cserélték le Orbán Viktor szolgáit szabad, ellenzéki vezetőkre. Ön se adja meg magát!

Ne engedje, hogy Orbán Viktor szétverje a következő Európai Bizottságot! Harcoljon a szabad, tisztességes európai viszonyokért úgy, ahogy mi is tesszük, és ahogy megválasztása előtt ígérte!

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: